Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Και τα τέσσερα σχήματα για τη γραμμή 4 του μετρό Στη δεύτερη φάση προχωρά ο διαγωνισμός

Και τα τέσσερα σχήματα για τη γραμμή 4 του μετρό

Έπειτα από μια μακρά περίοδο που οι Αθηναίοι έχουν κάνει μαύρα μάτια να δουν εργοτάξια μεγάλων έργων στην πρωτεύουσα, ανοίγει μέσα στο 2018 ο δρόμος για το μεγαλύτερο από τα νέας γενιάς έργα υποδομής.
Ο διαγωνισμός της Αττικό Μετρό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, προϋπολογισμού 1,45 δισ. ευρώ πέρασε στη δεύτερη φάση.
Οι τέσσερις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το σημαντικό αυτό έργο έχουν ενημερωθεί ότι παραμένουν στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και η οποία συνεχίζεται με τη δημοσιοποίηση του τεύχους δημοπράτησης στο τέλος Μαρτίου, με προοπτική το έργο να ανατεθεί για να ξεκινήσει αρχές 2019.
Βεβαίως οι πολίτες που κατοικούν πέριξ της νέας γραμμής του μετρό δεν θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του αν δεν παρέλθουν τουλάχιστον 8 χρόνια από την έναρξη της κατασκευής του, δηλαδή θα χρειαστεί να περιμένουν έως το 2027 - και αυτό στην καλύτερη περίπτωση.
Το έργο είναι σημαντικό και για την ελληνική κατασκευαστική αγορά, μιας και είναι από τα ελάχιστα μεγάλα έργα που φαίνεται να προχωρούν. Αναπόφευκτα η τεχνική εταιρεία που συμμετέχει στην κοινοπραξία η οποία θα κηρυχθεί ανάδοχος θα αποκτήσει προβάδισμα έναντι των υπολοίπων, ειδικά σε μια περίοδο όπου φαίνεται να σημειώνονται ανακατατάξεις μεταξύ των τριών ισχυρότερων ομίλων του κλάδου.
Υπενθυμίζεται ότι οι 4 κοινοπραξίες που διαγωνίζονται για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 είναι: 1. Τέρνα - Vinci -Siemens, 2. J+P Άβαξ - Ghella - Alstom Transport, 3. Άκτωρ - Ansaldo - Hitachi Rail Italy και 4. FCC - Archirodon - Μυτιληναίος.
http://www.fpress.gr/oi