Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

6 δεξιότητες που πρέπει να αφήσεις εκτός βιογραφικού



Όταν πρόκειται για τη σύνταξη βιογραφικού, πολλοί είναι αυτοί που απλά βάζουν ό,τι έχουν και περιμένουν να δουν τι θα προκύψει. Ωστόσο, για τους υπεύθυνους πρόσληψης η ποιότητα είναι αυτό που μετράει, και όχι η ποσότητα.

Εξ’άλλου με 7 δευτερόλεπτα μόνο χρόνο για να τραβήξεις της προσοχή τους, θες να βεβαιωθείς ότι έχεις αυτά που χρειάζονται. Άρα είναι καλή ιδέα το να ξεσκονίζεις που και που το βιογραφικό σου.
Κι αν δεν ξέρεις ποια πράγματα να αφαιρέσεις από το βιογραφικό σου, ξεκίνα με αυτά τα 7:

1.Μια γλώσσα που μελέτησες μόνο στο λύκειο
Σίγουρα έκανες γαλλικά για λίγα χρόνια στο σχολείο, αλλά είσαι σε επίπεδο που να μπορείς να κάνεις καθημερινές συζητήσεις με ανθρώπους που μιλούν τη γλώσσα, ή να διαβάζεις σε αυτή τη γλώσσα; Αν η απάντηση είναι “όχι”, τότε δεν ανήκει στο βιογραφικό σου.
Δεν έχει σημασία αν έχεις βασική ή μέση κατανόηση μιας γλώσσας. Αν δεν τη γνωρίζεις άριστα για να μπορείς να τη χρησιμοποιείς για δουλειά άσε την έξω από το βιογραφικό σου.
Στη χειρότερη περίπτωση, ο υπεύθυνος πρόσληψης μπορεί να τη μιλάει άπταιστα και να προσπαθήσει να σου πιάσει κουβέντα σ’αυτή τη γλώσσα.

2.Βασικές δεξιότητες πληροφορικής όπως e-mail και Microsoft Word
 Σε αυτό το σημείο, το να προσθέτεις “e-mail” και “Microsoft Word” ως δεξιότητες, ισοδυναμεί με το να προσθέτεις “ανάγνωση” και “βασικά μαθηματικά”. Δεν είναι διακριτικές ικανότητες – αναμένονται. 
Προσθέτοντας τα παραπάνω ως δεξιότητες, μπορεί να φαίνεται ότι προσπαθείς να βάλεις “ζουμί” στο βιογραφικό σου, δηλαδή προσπαθείς να συμπεριλάβεις το οτιδήποτε επειδή δεν έχεις σχετικές δεξιότητες.

3.Social Media (αν δεν τα έχεις χρησιμοποιήσει για τη δουλειά σου)
Μπορεί να έχεις χιλιάδες followers στο Twitter και άλλους τόσους φίλους στο Facebook, μπορεί να έχεις αμέτρητα likes στο Instagram, αλλά το να διαχειρίζεσαι το προσωπικό σου brand και το να διαχειρίζεσαι το brand μιας μεγάλης εταιρίας, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Η δουλειά στα social media σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον συχνά απαιτεί κάτι περισσότερο απ’το να δημοσιεύεις απλά ενδιαφέρον περιεχόμενο – συχνά περιλαμβάνει ανάλυση δεδομένων, εμπειρία με πληρωμένο περιεχόμενο και άλλα.

4. Υπερβολές ή ξεκάθαρα ψέματα
Αυτοί που ψάχνουν δουλειά πολλές φορές βάζουν λέξεις-κλειδιά από την περιγραφή της θέσης εργασίας στο βιογραφικό τους. Ωστόσο, αν δεν έχεις αυτές τις δεξιότητες, δε θα πρέπει να τις συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου απλά και μόνο για να μιμηθείς τη γλώσσα. Παρόλο που νομίζεις πως θα γλιτώσεις για την ώρα, στην πορεία θα έρθει στο φως.
Για παράδειγμα, αν δεν είσαι εξαιρετικός στην προφορική επικοινωνία, μη το βάλεις στο βιογραφικό σου. Αν η δουλειά σου απαιτεί να στέκεσαι μπροστά σε μια ομάδα ανθρώπων και να παρουσιάζεις κάποιο μήνυμα σε καθημερινή βάση, θα αποτύχεις παταγωδώς.

5.Ξεπερασμένη τεχνολογία
Το προτιμώμενο λογισμικό και η τεχνολογία που χρησιμοποιούνται στο χώρο εργασίας μπορούν να αλλάξουν γρήγορα, αλλά είναι σημαντικό να μένεις στην κορυφή, διαφορετικά κινδυνεύεις να φανείς ανίκανος να συνεχίσεις σε έναν δυναμικό χώρο εργασίας.
Σε μια ανταγωνιστική αγορά, οι εργοδότες θέλουν να επενδύουν σε ανθρώπους που έχουν επιδείξει ικανότητες να μαθαίνουν γρήγορα, έτσι άφησε έξω πράγματα όπως γλώσσες κωδικοποίησης που δεν χρησιμοποιούνται ευρέως, ξεπερασμένες εκδόσεις σύγχρονων προγραμμάτων λογισμικού κλπ.

6. Άσχετες ή αστείες δεξιότητες
Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να απαριθμούν πράγματα όπως “επαγγελματίας παρασκευαστής γουακαμόλε” ή “πιστοποιημένος πρωταθλητής ping pong” στο βιογραφικό τους. Μη συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου δεξιότητες που είναι άσχετες με τη θέση εργασίας. 
Σίγουρα υπάρχουν υπεύθυνοι προσλήψεων εκεί έξω, που θα το βρουν αστείο ή γοητευτικό. Αλλά όταν υποβάλεις το βιογραφικό σου για μια δουλειά, δεν ξέρεις ποιος θα το εκτιμήσει και ποιος όχι – άρα είναι καλύτερο να σκεφτείς από την πλευρά του επαγγελματισμού.
https://orama-group.com/