Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΦΙΑ: Τι γίνεται αν δεν καταβληθούν οι δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Τι γίνεται αν δεν καταβληθούν οι δόσεις | in.gr

Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εξοφλήσουν σε μηνιαίες δόσεις τον ΕΝΦΙΑ.


Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εξοφλήσουν σε μηνιαίες δόσεις τον ΕΝΦΙΑ.
O φόρος θα πρέπει να πληρωθεί φέτος σε πέντε μηνιαίες δόσεις:
  • Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Σεπτεμβρίου
  • Η δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου
  • Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου
  • Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου και
  • Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου

Οι επιλογές

Σε περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει σε πέντε δόσεις τον ΕΝΦΙΑ έχεις τις εξής επιλογές:
Είτε μπορούν να πληρώσουν τη δόση με την προσαύξηση, είτε μπορούν να εντάξουν όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση. Σημειώνεται πως αν κάποιος είναι ενταγμένος στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δεν πληρώσει τη δόση του ΕΝΦΙΑ, χάνει και τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Όσοι δεν πληρώσουν την πρώτη δόση αυτή θα καταστεί ληξιπρόθεσμη και θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής.
Επίσης, υπάρχει και η λύση της πάγιας ρύθμισης, ώστε να μην κινδυνεύσουν από κατασχέσεις λογαριασμών. Η πάγια ρύθμιση είναι αυτή που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, όπως τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ, σε 12 μηνιαίες δόσεις με επιτόκιο 5%.
Η άλλη λύση για τον φορολογούμενο είναι η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας σε περισσότερες δόσεις.

Οι κατασχέσεις

Προσοχή! Όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτες τις οφειλές τους στην εφορία κινδυνεύουν με κατασχέσεις.
Με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχει πλέον στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η κατάσχεση γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για χιλιάδες φορολογούμενους ταυτόχρονα.

http://www.in.gr/