Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ Υπόγειος ωκεανός σε κοιλάδα πλάτους 1.000 χιλιομέτρων

Εντυπωσιακά στοιχεία για τον Πλούτωνα συνέλεξε το διαστημικό σκάφος της NASA «Nέοι Ορίζοντες»

Γεμάτος εκπλήξεις είναι ο Πλούτωνας, σύμφωνα με την ολοκληρωμένη μελέτη των έως τώρα στοιχείων για τον πλανήτη, τα οποία έχει στείλει το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες».
ύμφωνα με σειρά άρθρων που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Science», το διαστημικό σκάφος της NASA, που ταξιδεύει στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, έστειλε σημαντικά στοιχεία για τον μακρινό πλανήτη.
Είναι γεμάτος ψηλά βουνά, κρυο-ηφαίστεια που εκλύουν πάγο, κινούμενους παγετώνες αζώτου και μεγάλα τεκτονικά ρήγματα.
Επίσης, έχουν εντοπιστεί μια φωτεινή ομαλή πεδιάδα πλάτους 1.000 χιλιομέτρων χωρίς κανέναν κρατήρα, τεράστιες κοιλάδες και ένας πιθανός υπόγειος ωκεανός.
Επίσης, η μελέτη των στοιχείων δείχνει ότι ο πλανήτης διαθέτει μια γαλαζωπή ατμόσφαιρα, που φθάνει σε ύψος περίπου 200 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του, όπου η επιφανειακή πίεση μετρήθηκε σε 11 microbars. Η ατμόσφαιρα αυτή, όπου κυριαρχεί το άζωτο, χάνεται στο Διάστημα με πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι επιστήμονες. Το «New Horizons», αφού προσπέρασε -σε απόσταση 12.550 χλμ.- τον Πλούτωνα και τα πέντε φεγγάρια του, τον Χάροντα, τη Στύγα, τη Νύχτα, τον Κέρβερο και την Υδρα, συνεχίζει το ταξίδι του με στόχο το αντικείμενο «2014 MU69» στη Ζώνη του Κάιπερ. Παράλληλα στέλνει συνεχώς, αν και με αργό ρυθμό, στοιχεία στη Γη για όσα «φωτογράφισε» στη γειτονιά του Πλούτωνα το 2015. Μέχρι στιγμής έχει στείλει περίπου τα μισά στοιχεία που έχει συλλέξει, οπότε οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ο «παγωμένος πλανήτης» να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις.
Μείον 229 βαθμοί
Αυτό που προκαλεί εντύπωση με τον Πλούτωνα είναι γιατί παρουσιάζει τέτοια γεωλογική δραστηριότητα τη στιγμή που έχει μέση θερμοκρασία μείον 229 βαθμούς Κελσίου. Η εκτίμηση των επιστημόνων είναι ότι, αν και μικρότερος από τη Σελήνη, πιθανώς έχει διατηρήσει στα έγκατά του αρκετή θερμότητα από την εποχή της δημιουργίας του, πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. «Σχεδόν όλα μας φαίνονται ένα αίνιγμα», λέει ο επικεφαλής της αποστολής, Αλαν Στερν. «Δεν ξέρω κανένα άλλο μέρος σε όλο το εξωτερικό ηλιακό μας σύστημα, όπου μπορεί να δει κανείς κάτι τέτοιο».
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
πηγή http://www.ethnos.gr/