Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Δημοτική κίνηση ¨Γαλάτσι ο τόπος μου¨ : Εν μέσω πανδημίας αύξηση δημοτικών τελών και φόρων




Εν μέσω πανδημίας αύξηση δημοτικών τελών και φόρων

Τρεις μέρες πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει το νέο  lockdawn επέλεξε η διοίκηση του Δήμου να επιβάλλει ειδικό τέλος σε κάθε νοικοκυριό της πόλης.

Με πρόσχημα ένα αμφιλεγόμενο ως προς τη σοβαρότητα της σχεδίασης του πρόγραμμα απαλλοτριώσεων η διοίκηση αποφάσισε κάθε σπίτι της πόλης να επιβαρύνεται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κάθε χρόνο για τα επόμενα οκτώ, τουλάχιστον, χρόνια. Και αν το ποσό  μοιάζει μικρό σημειώστε ότι αθροιστικά αφορά 1.496.282 ευρώ ανά έτος (στα 8 χρόνια 11.970.256 ευρώ).

Και αν πάλι σας φαίνεται μικρό σημειώστε ότι το ποσό αυτό θα προστεθεί σε άλλα 5.918.490 ευρώ  που αφορά τις δαπάνες αποπληρωμής του δανείου και των τόκων για την αγορά των 3 μόνο εκ των 5 οικοπέδων, του χώρου για την κεντρική πλατεία.

Αθροιστικά η δημοτική αρχή φορτώνει στις πλάτες των πολιτών ένα ποσό

17, 8 εκατομμυρίων εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και οικονομικών δυσκολιών για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης.

Και όλα αυτά όταν λίγους μήνες πριν τις πρόσφατες εκλογές, το φθινόπωρο του 2018 ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωνε θριαμβευτικά ότι κατάφερε να δημιουργήσει πλεόνασμα της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ. Δύο χρόνια μετά αυτό το πλεόνασμα όχι μόνο εξανεμίστηκε, αν υπήρξε ποτέ, αλλά ο δήμος οδηγείται στην οικονομική δυσπραγία.

Είχε προηγηθεί ο σχεδιασμός αγοράς και η αγορά πανάκριβων οικοπέδων τη στιγμή που χάθηκαν άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Τη στιγμή που για 6 χρόνια τώρα έλλειψε κάθε συζήτηση για τις χρήσεις γης στην πόλη μας και κάθε ιεραρχημένος σχεδιασμός για απαλλοτριώσεις, σήμερα εμφανίζεται μια αδικαιολόγητη βιασύνη με το πρόσχημα της «τελευταίας ευκαιρίας». Είναι μάλιστα τέτοια η «φούρια» της διοίκησης ώστε συντάχθηκε άρον άρον μια «ενδεικτική λίστα» οικοπέδων για απαλλοτρίωση στην οποία πιθανό εμπεριέχονται και δασικές εκτάσεις.

 

Αντέχει η πόλη και άλλα βάρη;

Αντέχει η πόλη και άλλη κακοδιαχείριση;

 

 

Σπύρος Παναγιώτου

 Γαλάτσι ο Τόπος μου