Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Για πέσιμο σοβάδων σε τάξεις του 16ου Δημ.Σχολείου Γαλατσίου καταγγέλει το ΔΣ του Συλλόγου και η Ενωση Γονέων. - Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο διεξάγονται εργασίες. ΔΕΝ έχουν πέσει σοβάδες ..... η απάντηση του Δήμου Γαλατσίου

 



Το ΔΣ του 16ου Δημοτικού σχολείου και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Γαλατσίου καταγγέλουν την πτώση σοβάδων σε 4 τάξεις του σχολείου  και καθιστούν  υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί την Δημοτική αρχή καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.


 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από πέρυσι τόσο η διεύθυνση του σχολείου όσο και εμείς έχουμε εντοπίσει προβλήματα στην μόνωση του σχολείου μας καθώς και διάβρωση κάποιων τάξεων .

Παρά τις οχλήσεις μας στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου αλλά και στον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύθηκε αλλά έχει πάρει διαστάσεις.

Σε τέσσερις τάξεις του σχολείου μας έχουν πέσει σοβάδες και η κατάσταση είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των τεχνικών υπηρεσιών ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές του σχολείου μας, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ,τώρα και όχι το Πάσχα, και καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί την Δημοτική αρχή καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου

Συνημμένα σας καταθέτουμε φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος



 

Αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη στα σχολεία της γειτονιάς μας.

Σχολεία γερασμένα αλλά και κακοσυντηρημένα.

Σχολεία που μπορούν σε μια " κακία" στιγμή να γίνουν επικίνδυνα για μαθητές και δασκάλους.

Στο συγκεκριμένο σχολείο ο διευθυντής και ο σύλλογος γονέων εδώ και καιρό βομβαρδίζουν με έγγραφα και αιτήματα τον Δήμο.

Η υποτίμηση του προβλήματος και η μετάθεση της λύσης στις ρωμαϊκές καλένδες μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Όταν η επωδός της Δημοτικής αρχής είναι ότι το σχολείο μας έχει τα λιγότερα προβλήματα φανταστείτε πως είναι αυτά με τα περισσότερα.

Η Ένωση γονέων ζητά άμεσο έλεγχο όλων των σχολείων του Δήμου ,άμεσο αντισεισμικό έλεγχο.

Ζητάμε από τα ΔΣ όλων των συλλόγων την άμεση καταγραφή όλων των υλικοτεχνικών προβλημάτων.

 

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

 

 



ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ :


Η αλήθεια για τις εργασίες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου



Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες και σχόλια – κατά κύριο λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – που αφορούσαν το 16ο Δημοτικό Σχολείο. Φωτογραφίες οι οποίες ήταν από την πορεία και εξέλιξη των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι από αμέλεια της Δημοτικής Αρχής όπως σκοπίμως παρουσιάστηκαν. Προτού γίνουν καν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ανέδειξαν ως μείζον θέμα ότι «έπεφταν σοβάδες» σε σχολείο του Γαλατσίου, αντί να αναφερθούν σε εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη οι οποίες δεν  θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Κατανοούμε απόλυτα την ανησυχία των γονιών, αλλά οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης όφειλαν πρωτίστως να ενημερωθούν προτού ξεκινήσουν την κινδυνολογία. Γι’ αυτό πρώτα φέραμε το θέμα στο ανώτατο όργανο του δήμου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τις εργασίες που υλοποιούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια προχωρήσαμε στη δημοσίευση περαιτέρω στοιχείων.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής:

  • Στο 16ο Δημοτικό Σχολείο διεξάγονται εργασίες. ΔΕΝ έχουν πέσει σοβάδες και αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα των εργασιών. Με απόλυτη ασφάλεια φυσικά για τα παιδιά.
  • Έχει εντοπιστεί εγκαίρως το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει η εργολαβία, που ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το ίδιο ζήτημα. Μάλιστα, εκτός από τις τάξεις που ήταν ορατό το πρόβλημα, έγινε ενδελεχής έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία σε όλο το κτίριο και εντοπίστηκαν άλλες δύο τάξεις που έχρηζαν εργασιών. Τα σημεία που έχρηζαν εργασιών έχουν σοβαντιστεί και βαφτεί και άμεσα θα ξεκινήσει και η μόνωση της ταράτσας.
  • Υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια που επιβάλλεται να ακολουθήσει ο εργολάβος. Αυτό ήταν το πρώτο αναγκαίο στάδιο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ήταν απολύτως ασφαλές. Λάθος μας ίσως που δεν ενημερώσαμε από πριν τους γονείς για όλη τη διαδικασία, ώστε να μην υπάρξει καμία ανησυχία.
  • Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε. Είναι κατανοητό σε όλους ότι τέτοια προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού, υπάρχουν κάποια αναγκαία στάδια εργασιών.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι:

«Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα σε μια τοπική κοινωνία στα οποία μπορεί να ασκηθεί κριτική. Έχει διαφορά όμως το «ασκώ εποικοδομητική κριτική» και άλλο το «τρομοκρατώ γονείς και μαθητές εμπαίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα με παραπλανητικές δηλώσεις και φωτογραφίες». Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας καθώς δύο εργολαβίες, η μια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και η άλλη από το Δημοτικό Ταμείο βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την ανακαίνιση των σχολείων. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιους τους ενοχλεί πως τα σχολικά συγκροτήματα είναι στην καλύτερη κατάσταση  που ήταν ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο βωμό της προεκλογικής περιόδου».

 

H Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου, διαμαρτύρεται για την "επίθεση" του Δημάρχου κατά μελών της και την προσπάθεια συκοφάντησης αυτών.