Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου: Αν η Πολιτεία δεν συντρέξει τους πολιτιστικούς φορείς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο πολιτιστικής απραξίας κινδυνεύουν !!!!!!





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φίλες και φίλοι

Πέρασε ένας και πλέον  χρόνος από την ημέρα που καταγραφόταν το πρώτο κρούσμα της Covid-19 στην πατρίδα μας  26 Φεβρουαρίου 2020 με την βαριά καμπάνα του κορωνοϊού να σημαίνει σηματοδοτώντας ταυτόχρονα  την έναρξη της σοβαρής παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης .

  Ο πλανήτης υποδεχόταν ήδη την πανδημία του 21ου αιώνα.

Μια πανδημία που έχει, πέρα από οικονομικές συνέπειες, ψυχολογικές και κοινωνικές, και αποτελεί  μία δύσκολη πρόκληση  για την ανθρωπότητα που κλήθηκε ξαφνικά να την αντιμετωπίσει.

Στην αντιμετώπιση της παρατεταμένης  παρουσίας της προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, αλλά και εξίσου σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την οικονομία, την εργασία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Δυστυχώς,  η επίσημη Πολιτεία φαίνεται να ρίχνει το βάρος τής όλης προσπάθειας, στην Υγεία και την Οικονομία και παραβλέπει τομείς όπως ο Πολιτισμός, που πλήττεται σκληρά από τις ιδιότυπες συνθήκες των περιοριστικών μέτρων, που έχουν κυριολεκτικά οδηγήσει στην απονέκρωσή του.

Ο Covid - 19 δημιούργησε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία, μεταξύ άλλων, φέρνει ολόκληρο τον τομέα του πολιτισμού και της αιτιώδους συνάφειας μεταξύ των πρακτικών διάχυσης του, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ανταπόκρισης μέσα σε περιόδους ακραίων συμβάντων.

Μια παράπλευρη απώλεια στον χώρο του Πολιτισμού, με την οποία δεν έχει ασχοληθεί κανείς ως τώρα, είναι η εγκατάλειψη των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, που δοκιμάζονται δεινά. Από τη μια, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις παλαιές εκδηλώσεις τους, με τις οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό κι από την άλλη βρίσκονται στη δίνη μιας διαλυτικής κατάστασης, αφού έχουν απαγορευτεί οι συνελεύσεις των μελών τους, αδυνατούν να εισπράξουν τις συνδρομές τους κι έχουν περιέλθει σε οικονομική ένδεια σε ότι αφορά την κάλυψη των οικονομικών αναγκών και υποχρεώσεών τους (ενοίκια, λογαριασμοί κλπ).

Αν η Πολιτεία δεν συντρέξει τους πολιτιστικούς φορείς σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα οδηγηθούν, αναγκαστικά, σε παύση της λειτουργίας και σε διάλυσή τους! Αυτό σημαίνει πως μετά την πανδημία θα βρεθούμε σε μια περίοδο πολιτιστικής νέκρας από την οποία θα δυσκολευτούμε να εξέλθουμε εφόσον οι κινητήριοι μοχλοί του πολιτισμού θα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας!

Τώρα, λοιπόν, προτού να είναι αργά, η κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι δήμοι, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος, που αφορά τη διάσωση των πολιτιστικών φορέων, και να πάρουν μια σειρά μέτρων ώστε να επιβιώσουν από τη λαίλαπα της πανδημίας και να βρεθούν έτοιμοι στο μετερίζι της πολιτιστικής επαναλειτουργίας όταν η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί. Είναι πράγματι κρίμα, συλλογικοί φορείς με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό του τόπου μας, να βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση επιβίωσης και προσφοράς. Οι ιθύνοντες, που συχνά συναγωνίζονται εαυτούς και αλλήλους «στα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα», καλούνται να αποδείξουν, άμεσα, το ειλικρινές κι έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους και τους φορείς του Πολιτισμού, ειδάλλως θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για όποια δυσμενή εξέλιξη.

Φίλες και φίλοι

Στον Σύλλογό Επτανησίων Γαλατσίου το Διοικητικό του Συμβούλιο όλους αυτούς τους καιρούς αποφεύγοντας τις  κάλπικες πολιτιστικές  κορώνες, με έντονο προβληματισμό και την ανησυχία της επόμενης ημέρας παρακολουθούσε και συνεχίζει την πορεία της πανδημίας και τον πολιτιστικό μαρασμό.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων της καινούργιας χρονιάς και της αποκριάς στην συνέχεια,  πέρασαν και συνεχίζουν δίχως τον Σύλλογο μας όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζε στην πρώτη γραμμή πολιτιστικής δράσης. Δεν γιορτάσαμε όπως συνηθίζαμε την καινούργια χρονιά  και δεν κόψαμε την πίτα μας ούτε για το καλό όπως θέλουν να λένε μερικοί, αφού και λόγω πανδημίας δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αλλά και τα μέτρα ενάντια στην πανδυμία αν το επέτρεπαν, θα αποτελούσε πρόκληση σε μια κοινωνία με τα μύρια όσα προβλήματα των περιορισμών της απομόνωσης και της υγείας, ούτε βέβαια στην συνέχεια  θα πραγματοποιήσουμε όπως κάθε χρονιά τον ετήσιο χορό μας.

 Δύσκολες επικίνδυνες και περίεργες πραγματικά ημέρες της πανδυμίας και των Lockdown για όλους μας. Δύσκολη σε αυτή  την απομόνωση και τον εκφοβισμό  η στοιχειώδης εστω επικοινωνία και συνεύρεση μελών και φίλων μας,  όλων όσων μαζί μας αγωνίσθηκαν δεκατέσσερα και πλέον χρόνια με  πολύ  αγάπη βήμα βήμα να δημιουργήσουμε και να στηρίξουμε τον Επτανησιακό πολιτιστικό φορέα της πόλης μας  .

Αισθητή για όλους πλέον η έλλειψη ποιοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και γενικότερα  πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην πόλη μας. Αισθητή από την καθημερινότητα του Δήμου μας η απουσία  των πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Νοσταλγούμε την παρουσία και την στήριξη όλων σας, το χαμόγελο και το χειροκρότημα γνωστών και φίλων στην  προσπάθεια μας για πολιτιστική προσφορά . Μας λείπουν τα ανέμελα ξεφαντώματα χαλάρωσης από την σκληρή καθημερινότητα και τα προβλήματα επιβίωσης. Μας λείπετε όλοι εσείς  με την ευχή και την ελπίδα η επόμενης ημέρα της πανδημίας να μας βρεί όλους μαζί χέρι χέρι να συνεχίσουμε από εκεί που η πανδυμία μας άφησε το πρώτο δεκαήμερο του  Μάρτη του 2020 . Στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούμε περισσότερο δυνατοί και αποφασιστικοί. Η πόλη μας να ξανακερδίσει την χαμένη λόγω πανδημίας πολιτιστική της ταυτότητα, και όλοι μαζί την όμορφη καθημερινότητα μας.

Ευχή μας να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν αυτή η περιπέτεια- και θα τελειώσει νομοτελειακά. Αξία όμως έχει να τελειώσει με την πεποίθηση, ότι η δύναμη της Ανθρωπότητας και της Επιστήμης, είναι πιο ισχυρή ακόμη και από ένα παράλογο και απρόβλεπτο ιό, και  η μετά COVID εποχή, να είναι περισσότερο ανθρώπινη και όχι ανθρωπόμορφη με περισσότερα χαμόγελα και ποιοτικό πολιτισμό. Θα τα καταφέρουμε!!!!

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο