Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Πορεία μνήμης και συμπαράστασης

Πορεία μνήμης και συμπαράστασης

Τα συνθήματα υπέρ των προσφύγων αλλά και της αλληλεγγύης προς τον λαό της Γαλλίας «χρωμάτισαν» τη χτεσινή πορεία για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών τίμησαν τους νεκρούς και πήραν μέρος στην πορεία, που κατέληξε στην Αμερικανική Πρεσβεία ήρεμα χωρίς επεισόδια. «Φράχτη στον Πόλεμο. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ελεύθερη Ευρώπη» και «Πες το δυνατά, πες το καθαρά, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά», ήταν μερικά από τα κυρίαρχα συνθήματα των διαδηλωτών, που εξέφραζαν τη στήριξή τους στους πρόσφυγες αλλά και στον γαλλικό λαό, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών.
«Η φετινή επέτειος συνδυάζεται τόσο με το θέμα των προσφύγων όσο και με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Αγωνιζόμαστε και για τους πρόσφυγες γιατί ξέρουμε ότι είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Είμαστε στο πλευρό τους, αλλά και στο πλευρό του γαλλικού λαού», τόνισε στο «Εθνος» ο κ. Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, δίνοντας και το στίγμα της φετινής επετείου του Πολυτεχνείου.
«Μας πονάνε αυτά που έγιναν στο Παρίσι, αλλά το ίδιο μας πονά όταν βλέπουμε τους πρόσφυγες να πνίγονται κάθε μέρα ζητώντας μια καλύτερη ζωή», υπογράμμισαν και μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας, που έλαβαν όπως κάθε χρόνο μέρος στην πορεία.
Οχι στη λιτότητα
Πολίτες όλων των ηλικιών τίμησαν χθες τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και πήραν μέρος στην πορεία, που κατέληξε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Αριστερά, φοιτητές της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία
Πολίτες όλων των ηλικιών τίμησαν χθες τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και πήραν μέρος στην πορεία, που κατέληξε στην Αμερικανική Πρεσβεία. Αριστερά, φοιτητές της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία
Βέβαια οι διαδηλωτές δεν παρέλειψαν να φωνάξουν και συνθήματα κατά των μνημονίων και της λιτότητας, τα οποία ακούστηκαν κυρίως από τους φοιτητές, που έλαβαν μέρος μαζικά στη διαδήλωση.
Η χτεσινή πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι, είχε παλμό και ζωντάνια ενώ δεν σημαδεύτηκε από επεισόδια όπως γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν πάρα πολύ έντονη, ενώ στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές δεν είχαν πρόσβαση στην πλατεία, η οποία είχε αποκλειστεί από κλούβες της Αστυνομίας.
Η χτεσινή μέρα για τον εορτασμό στο Πολυτεχνείο ξεκίνησε όμως νωρίς το πρωί με μικροεπεισόδια, τα οποία άρχισαν λίγο πριν καταθέσει στεφάνι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης.
Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και λίγο μετά τις 9 ο πρωθυπουργός κατέθεσε το στεφάνι και αποχώρησε αμέσως, ενώ σιγά σιγά ο χώρος κατακλύστηκε από πολίτες, μαθητές, φοιτητές, εκπροσώπους σωματείων, κομμάτων και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Στεφάνι κατέθεσε και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, δηλώνοντας ότι «το Πολυτεχνείο ζει. Το μήνυμα ψωμί, παιδεία, ελευθερία σήμερα μεταφράζεται σε δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους και δημοκρατία για πάντα».
Ομάδες περιφρούρησης
Νωρίς το μεσημέρι, το Πολυτεχνείο τίμησε τους νεκρούς, με μια σεμνή τελετή την οποία παρακολούθησαν φοιτητές και μέλη της πολυτεχνικής κοινότητας και αμέσως μετά οι πόρτες του Ιδρύματος έκλεισαν. Στο εσωτερικό παρέμειναν μόνο οι ομάδες περιφρούρησης.
Αμέσως μετά ξεκίνησε και η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, με την αιματοβαμμένη σημαία στην κεφαλή, την οποία κρατούσαν φοιτητές της ΠΑΣΠ. «Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει πάντα επίκαιρη, αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες εκπέμπει νέους εθνικώς κρίσιμους συμβολισμούς, διδάσκει ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας πρέπει να είναι αδιάλειπτος και αμείωτος» τόνισε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Επεισόδια στα Εξάρχεια
Φωτιές σε κάδους, πέτρες και μολότοφ
Περισσότεροι από 15.000 διαδηλωτές συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Περίπου 8.000 κόσμος συμμετείχε στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ και άλλοι τόσοι στο κομμάτι των σωματείων.
Η ειρηνική πορεία αμαυρώθηκε με περιορισμένα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας στα Εξάρχεια. Ολα ξεκίνησαν όταν ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη, στα Εξάρχεια. Συντεταγμένα, μέσω της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κατέβηκαν στα Εξάρχεια, όπου μια μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να σπάει πεζοδρόμια με βαριοπούλες, να βάζει φωτιές σε κάδους και να επιτίθεται σε διμοιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις κρότου λάμψης.
Είχαν προηγηθεί έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων κατά των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί η ένταση.
ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΡ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
πηγή http://www.ethnos.gr/