Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Νέα μητρώα ασθενών για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης



Σε νέο σύστημα καταγραφής των ασθενών προχωρά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να διασφαλίσει την ορθολογική χρήση των πόρων

Μητρώα ασθενών για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, της συνταγογράφησης αλλά και της διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών σε αποτελεσματικές-ασφαλείς θεραπείες, δημιουργούνται στον ΕΟΠΥΥ. Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού προχώρησε στην συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό πλαισίου και διαμόρφωση μηχανισμού ανάπτυξης Μητρώων Ασθενών-Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα θα προχωρήσει στον καθορισμό ενός πλαισίου και μηχανισμού για την αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και την δημιουργία νέων Μητρώων Ασθενών στον ΕΟΠΥΥ, με στόχο να παράσχουν την απαραίτητη κλινική τεκμηρίωση βασιζόμενη σε πραγματικά δεδομένα για την υποστήριξη της ορθολογικής χρήσης των πόρων, αλλά και της διασφάλισης της πρόσβασης των ασθενών σε αποτελεσματικές-ασφαλείς θεραπείες.
Τα Μητρώα Ασθενών θα διασυνδεθούν με τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα ενώ θα εφαρμοστούν και δείκτες ιατρικού ελέγχου (audit), στο πλαίσιο ενός μηχανισμού παρακολούθησης της εφαρμογής των πρωτοκόλλων.
Η Ομάδα μεταξύ άλλων θα προχωρήσει σε συλλογή και ανάλυση των στοιχείων της φαρμακευτικής και μη δαπάνης, για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διαγνωστικών οδηγιών και των οδηγιών συνταγογράφησης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση τεχνογνωσίας σχετικά με την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας για να τεκμηριώσει τις αποφάσεις σχετικά με την αποζημίωση και την ανάπτυξη των οδηγιών/πρωτοκόλλων συνταγογράφησης.
πηγή http://news247.gr/