Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Γιατί οι άνδρες δεν ζουν όσο οι γυναίκες

Γιατί οι άνδρες δεν ζουν όσο οι γυναίκες

Η βιολογική εξήγηση

Η απώλεια του χρωμοσώματος Y σε συστάδες αιμοποιητικών κυττάρων κατά τη διάρκεια του χρόνου συνεχίζει να αποτελεί μια αποδεκτή από τους επιστήμονες βιολογική εξήγηση του γιατί οι άνδρες κατά μέσο όσο έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τις γυναίκες.
Επιπλέον ερευνητές από το σουηδικό Πανεπιστήμιο της Ουπσάλα σε δημοσίευσή τους στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Human Genetics διαπίστωσαν ότι οι άνδρες με δείγματα αίματος όπου είχε «χαθεί» το Y χρωμόσωμα ανέπτυξαν νόσο του Άλτσχάιμερ με την ίδια συχνότητα που παρατηρείται σε ανθρώπους που γεννήθηκαν με γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Η απώλεια του Y χρωματοσώματος εξηγούν οι ερευνητές παρουσιάζεται στο 17% των ανδρών και είναι πιο πιθανή σε καπνιστές και ηλικιωμένους.
Η σουηδική έρευνα διευρύνει την ήδη διατυπωμένη θεωρία ότι η απώλεια του Y χρωματοσώματος αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, προσθέτοντας μια ακόμη παράμετρο, εκείνη του συσχετισμού της απώλειας του εν λόγω χρωματοσώματος με την εμφάνιση Άλτσχάιμερ. Αν και ο λόγος που παρατηρείται αυτό δεν είναι αποσαφηνισμένος, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχετίζεται με τη μείωση της άμυνας του ανοσοποιητικού.
«Η απώλεια του Y δεν σημαίνει ότι υπάρχει 100% πιθανότητα να πάθουμε καρκίνο ή Άλτσχαιμερ» εξηγούν οι ερευνητές και επισημαίνουν ότι μελλοντικά η εξέταση αναφορικά με την απώλειά του θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νέο βιοδείκτη εκτίμησης του κινδύνου νόσου και πιθανώς να πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην πρώιμη διάγνωση και θεραπεία των νόσων.
Πηγή: vita.gr
www.newsbeast.g