Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανατολή και δύση ηλίου εξακολουθούν να καθορίζουν τη ζωή μας

Ανατολή και δύση ηλίου εξακολουθούν να καθορίζουν τη ζωή μας

Τι κι αν με τον τεχνητό φωτισμό έχουμε καταφέρει να κάνουμε τη νύχτα μέρα;
Νέα μελέτη έρχεται να τεκμηριώσει ότι η φυσική εναλλαγή ημέρας-νύχτας είναι αυτή που καθορίζεις τις ανθρώπινες δραστηριότητες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLoS Computational Biology.
Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αάλτο στη Φινλανδία, με επικεφαλής τον Δρ Ντάνιελ Μονσιβάις, υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να προγραμματίζουν τις δραστηριότητές τους με βάση την φυσική εναλλαγή της ημέρας και της νύχτας.
Οι επιστήμονες κατέγραψαν τις συνήθειες σχεδόν ενός εκατομμυρίου χρηστών κινητών τηλεφώνων στη Νότια Ευρώπη για 12 μήνες. Έτσι μπορούσαν να καταλάβουν πότε οι εθελοντές ήταν ξύπνιοι ή κοιμόντουσαν.
Στόχος ήταν να διευκρινιστεί τί επηρέαζε περισσότερο το άτομο: το εσωτερικό βιολογικό ρολόι ή η επιθυμία του να συμμετέχει στους ρυθμούς που επιβάλλει η σύγχρονη κοινωνία, με τα εκτεταμένα ωράρια εργασίας.

Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι, τα ημερήσια προγράμματων των εθελοντών έτειναν να ακολουθούν τον κύκλο ανατολής και δύσης του ήλιου, στην τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Και καθώς άλλαζαν οι εποχές, έτσι άλλαζαν και οι συνήθειες ύπνου-αφύπνισης των ανθρώπων.

Συνολικά, οι γυναίκες έτειναν να κοιμούνται περισσότερο από τους άνδρες, ενώ ο χρόνος ύπνου ήταν μεγαλύτερος στην εφηβεία, τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης και στους ηλικιωμένους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι νέες αυτές παρατηρήσεις θα φανούν χρήσιμες στους παράγοντες σχεδιασμού των πολιτικών υγείας, οικονομίας και δημοσίων μεταφορών για τον καλύτερο σχεδιασμό λειτουργίας της σύγχρονης κοινωνίας.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr