Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Μασάτε αργά Πώς θα προλάβετε παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο

Πώς θα προλάβετε παχυσαρκία και μεταβολικό σύνδρομο

Οι άνθρωποι που μασάνε αργά την τροφή τους έχουν μικρότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε παχύσαρκοι και να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στην Καλιφόρνια. 

Ως μεταβολικό σύνδρομο ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία το άτομο έχει τουλάχιστον τρεις από πέντε παράγοντες κινδύνους: κοιλιακή παχυσαρκία, υπέρταση, αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, χαμηλά επίπεδα HDL (καλής) χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 
Το μεταβολικό σύνδρομο θεωρείται ισχυρός προγνωστικός δείκτης καρδιακής νόσου, διαβήτη και εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά μπορεί να ελεγχθεί ή να προληφθεί με αλλαγές στον τρόπο ζωής.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χιροσίμα, με επικεφαλής τον Τακαγιούκι Γιαμάτζι, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση για πέντε χρόνια 642 άνδρες και 441 γυναίκες, κατά μέσο όροι 51 ετών, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο γρήγορα έτρωγαν (αργά, φυσιολογικά, γρήγορα).
Όσοι έτρωγαν γρήγορα είχαν 11,6% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο, σε σχέση με όσους έτρωγαν με κανονικό ρυθμό (6,5%) ή με αργό (2,3%). Επιπλέον, όσοι έτρωγαν  γρήγορα, κατά τη διάρκεια της μελέτης είχαν πάρει περισσότερα κιλά, είχαν μεγαλύτερη περίμετρο μέσης και υψηλότερα επίπεδα σακχάρου, συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν αργά.
«Όταν κάποιος τρώει γρήγορα είναι πιθανότερο να τρώει περισσότερο και να μην αισθάνεται κορεσμό. Επίσης, προκαλείται μεγαλύτερη διακύμανση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη. Αντιθέτως, το αργό μάσημα της τροφής μπορεί να αποτελέσει σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής στην προσπάθεια πρόληψης του μεταβολικού συνδρόμου», εξήγησε ο Δρ Γιαμάτζι.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr