Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Η ανίχνευση αίματος στα κόπρανα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση θανάτων από καρκίνο



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ύπαρξη αίματος στα κόπρανα πολλές φορές δεν είναι εμφανής με γυμνό μάτι. Ωστόσο, η ανίχνευση του αίματος θα μπορούσε να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση ενός καρκίνου στο παχύ έντερο ή στο ορθό.

Η ανίχνευση αυτή μπορεί να γίνει, όπως λένε, με ειδικές εξετάσεις, που έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν ίχνη ανθρώπινης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.
Γάλλοι επιστήμονες διεξήγαγαν μια μεγάλη μελέτη η οποία διήρκεσε 12 έτη και συμπεριέλαβε περί τις 92.000 άτομα ηλικίας 45-74 χρονών.
Οι ερευνητές υπέβαλαν τους συμμετέχοντες σε τεστ ανίχνευσης αίματος στα κόπρανα κάθε 2 χρόνια και, στα άτομα που το τεστ ήταν θετικό, γινόταν αναλυτική εξέταση του παχέος εντέρου τους με κολονοσκόπηση. Στο 69,5% του συνόλου των συμμετεχόντων έγινε μία εξέταση ανίχνευσης κοπράνων, ενώ στο 38,1% έγιναν 5 με 6 ανιχνεύσεις.
Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, τα άτομα που έκαναν έστω και μια φορά το ανιχνευτικό τεστ, ο κίνδυνος θανάτου από τον καρκίνο του παχέος εντέρου ή του ορθού μειωνόταν κατά 33%.
Παράλληλα σε άτομα που ο καρκίνος τους ανιχνευόταν με το τεστ για αίμα στα κόπρανα, το ποσοστό επιβίωσης στα 11 χρόνια έφτανε στο 50,5%. Αντίθετα, στα άτομα που δεν ανιχνευόταν ο καρκίνος με το τεστ αυτό, αλλά η διάγνωση γινόταν με άλλο τρόπο, το ποσοστό επιβίωσης στα 11 χρόνια ήταν 40,4%.
Όπως τόνισαν οι επιστήμονες, το τεστ ανίχνευσης αίματος στα κόπρανα μπορεί να συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση μεγάλου αριθμού καρκίνων του παχέος εντέρου ή ορθού. Ενώ, συμπλήρωσαν, ότι μια τέτοια εξέταση, η οποία μπορεί να γίνεται κάθε δύο χρόνια, δύναται να μειώσει σημαντικά και τους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού.
Ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι μία εξέταση ανίχνευσης αίματος στα κόπρανα μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα, αρνητικά ή θετικά, για πολλούς λόγους, όπως, για παράδειγμα, το αίμα να μην έχει κατανεμηθεί σωστά στα κόπρανα και να μην είναι ανιχνεύσιμο ή επίσης ο πολύποδας ή όγκος που υπάρχουν να μην αιμορραγούν τη συγκεκριμένη στιγμή. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές τόνισαν ότι η αξία ενός τέτοιου τεστ είναι μεγάλη στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αν η χρήση τους γίνεται συστηματικά.

http://www.naftemporiki.gr