Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Απαραίτητα τα 75 ένσημα από το 2019 για ετήσια κάλυψη περίθαλψης eoppy.jpg

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει σε ιδιώτες περίπου 1,7 δισ. ευρώ

Θα αυξηθούν, με τροπολογία που κατατέθηκε χθες, κατά 25 οι ημέρες ασφάλισης που θα χρειάζεται κάποιος μισθωτός ώστε να έχει ετήσια κάλυψη υγιειονομικής περίθαλψης από το ασφαλιστικό σύστημα.

Μόλις ψηφιστεί η τροπολογία και από την 1η Μαρτίου του 2019 θα απαιτούνται 75 ημέρες ασφαλισμένης εργασίας για ετήσια ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η σχετική ημερομηνία να αφορά το 2019, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι από φέτος κάποιος θα πρέπει να συμπληρώσει 75 ημέρες ασφάλισης για να λάβει του χρόνου το βιβλιάριο ασθενείας.
Τυχεροί είναι οι μετακλητοί εργάτες γης και οι αλιεργάτες που είναι αλλοδαποί, καθώς γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων μειώνονται οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης.
Αναλυτικότερα:
■ Στον μισθωτό άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογένειάς του χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα και παροχές υγειονομικής περίθαλψης σε είδος εφόσον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 75 ημέρες εργασίας (αντί 50 που ισχύει σήμερα).
■ Στους μετακλητούς εργάτες γης - πολίτες τρίτων χωρών και τους μετακλητούς αλλοδαπούς αλιεργάτες παρέχεται ασφαλιστική ικανότητα για υγειονομική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας τους (αντί της προϋπόθεσης των 3 μηνών που ίσχυε σήμερα).
■ Στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΟΤΑ α και β βαθμού, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, κατά τη διάρκεια άδειας άνευ αποδοχών πέραν του 1 μηνός, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας με την προϋπόθεση καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς.

Νέα παράταση

Στην ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζονται και τα πρόσωπα που θεωρούνται μέλη οικογένειας προσώπων και συνταξιούχων, λόγω αναπηρίας ή γήρατος, ή δικαιούχων εξωιδρυματικού επιδόματος, τα οποία δύνανται να υπαχθούν στις ρυθμίσεις για παροχές υγειονομικής περίθαλψης.
Πάντως, παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 28.2.2019 (έληξε 28.2.2018) η ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγειονομικής περίθαλψης των:
● Εργαζομένων στην επιχείρηση με την επωνυμία ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
● Αναβατών ιπποδρομιών, των μαθητευόμενων αναβατών και των προπονητών δρομώνων ίππων, και των μελών των οικογενειών τους, χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης.
● Προσώπων που διορίζονται ως μέλη Δ.Σ. Α.Ε. και λαμβάνουν αμοιβή (όπως και στα μέλη των οικογενειών τους).
● Ασφαλισμένων του τέως Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
● Ασφαλισμένων του τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, του τομέα Ασφάλισης Νομικών και του τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του τέως Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ).
● Υπερηλίκων ασφαλισμένων του ΟΓΑ.
● Ανέργων ηλικίας άνω των 29 (μέχρι 55 ετών).
https://www.efsyn.gr/