Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Συνθετικό αντιβιοτικό ικανό να καταπολεμήσει υπερανθεκτικά μικρόβια

Συνθετικό αντιβιοτικό ικανό να καταπολεμήσει υπερανθεκτικά μικρόβια

Μαίρη Μπιμπή
Ένα νέο συνθετικό αντιβιοτικό φαίνεται να μπορεί να σκοτώσει τα υπερανθεκτικά μικρόβια και μάλιστα χρησιμοποιήθηκε για την αντιμετώπιση λοίμωξης για πρώτη φορα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό εντυπο Journal of Medicinal Chemistry.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια ανάπτυξης ευρέως διαθέσιμων φαρμάκων με βάση την τειχοβακτίνη, ένα φυσικό αντιβιοτικό που ανακαλύφθηκε το 2015 από ομάδα αμερικανών ερευνητών με στόχο την καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών όπως ο ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA) και ο ανθεκτικός στην βανκομυκίνη εντερόκοκκος (VRE).
Τώρα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λινκολν στη Μ. Βρετανία κατάφεραν επιτυχώς να δημιουργήσουν μια απλοποιημένη συνθετική μορφή της τειχοβακτίνης και την δοκίμασαν για να θεραπεύσουν βακτηριακή λοίμωξη σε ποντίκια αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι μπορεί να αποτελέσει στη βάση για νέα φάρμακα.

Μάλιστα, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια ολόκληρη βιβλιοθήκη από συνθετικές μορφές της τειχοβακτίνης αντικαθιστώντας τα αμινοξέα σε συγκεκριμένα σημεία της αντιβιοτικής δομής. Και αφού οι απλοποιημενες αυτές μορφές διαπιστώθηκε ότι ήταν αποτελεσματικές κατά υπερανθεκτικών βακτηρίων σε πειράματα σε δοκιμαστικούς σωλήνες, έπειτα κατάφεραν το ίδιο και στα πειράματα με τα ποντίκια.

Εκτός από εκκαθάριση της λοίμωξης η συνθετική τειχοβακτίνη περιόρισε την σοβαρότητα της, ενώ δεν επετεύχθει αυτό με τη μοξιφλοξασίνη με την οποία συγκρίθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, έως το 2050 προβλέπεται ότι επιπλέον δέκα εκατομμύρια άτομα θα πεθάνουν από λοιμώξεις που προκαλούν τα ανθεκτικά βακτήρια, ετησίως. Η ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών θεωρείται παγκόσμια πρόκληση καθώς τα υπάρχοντα αποδεικνύονται όλο και πιο αναποτελεσματικά στην καθημερινή κλινική πρακτική.
Πάντως ο Δρ Ισβαρ Σινγκχ από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Λινκολν σπεύδει να σημειώσει ότι «μένει ακόμα να γίνει πολλή δουλειά μέχρι η τειχοβακτίνη να φτάσει σε ευρεία χρήση. Θα χρειαστεί γιατροί και ασθενείς να περιμένουν ακόμα έξι με δέκα χρόνια μέχρι να συμβεί αυτό. Αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».
health.in.gr