Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Η ανεπάρκεια ύπνου οδηγεί σε καρδιακά προβλήματα

Η ανεπάρκεια ύπνου οδηγεί σε καρδιακά προβλήματα | in.gr

Οι έφηβοι με μικρότερη διάρκεια και ανήσυχο ύπνο είχαν μεγαλύτερη περίμετρο μέσης, υψηλότερη αρτηριακή πίεση, αυξημένο σωματικό λίπος και χαμηλότερα επίπεδα HDL («καλής») χοληστερόλης


Τα περισσότερα παιδιά σήμερα είναι γεγονός ότι δεν κοιμούνται επαρκώς και αυτό ενδεχομένως να τα θέτει σε κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών προβλημάτων στο μέλλον, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Οι ερευνητές του Συστήματος Υγείας Kaiser Permanente της Βόρειας Καλιφόρνια, με επικεφαλής την Δρ Ελίζαμπεθ Κεσπεδες Φελισιανο, υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες κάθε βράδυ τείνουν να έχουν περισσότερο σωματικό λίπος, αυξημένη αρτηριακή πίεση και λιγότερο υγιή επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, όλα αρνητικοί παράγοντες για την υγεία της καρδιάς.
Αν και παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανεπάρκεια ύπνου ενισχύει την πιθανότητα εκδήλωσης παχυσαρκίας, η Δρ Φελισιανο και οι συνεργάτες της ήθελαν να δουν αν επιδρά και επί διαφόρων παραγόντων κινδύνου για την καρδιά.
Εστίασαν λοιπόν σε 829 εφήβους που είχαν λάβει μέρος σε μακροχρόνια μελέτη από τότε που οι μητέρες τους ήταν έγκυες έως και την ηλικία των 14 ετών.
Τα παιδιά όταν ήταν κατά μέσο όρο 13 ετών τους ζητήθηκε να φορέσουν έναν αισθητήρα χειρός κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να μετρηθεί η διάρκεια και η ποιότητα του ύπνου.
Τα παιδιά φόρεσαν τους αισθητήρες για επτά έως δέκα ημέρες ενώ υποβλήθηκαν και σε αξιολόγηση για τυχόν παράγοντες κινδύνου για την καρδιά.
Οι έφηβοι με μικρότερη διάρκεια και ανήσυχο ύπνο είχαν μεγαλύτερη περίμετρο μέσης, υψηλότερη αρτηριακή πίεση, αυξημένο σωματικό λίπος και χαμηλότερα επίπεδα HDL («καλής») χοληστερόλης.
Αν και δεν απεδείχθη η ύπαρξη αιτιολογικής σχέσης, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη επαρκούς και ποιοτικού ύπνου συντελεί στην ενίσχυση των συγκεκριμένων παραγόντων κινδύνων για την υγεία της καρδιάς.
Να σημειωθεί ότι μόλις το 2,2% των παιδιών του δείγματος κοιμόταν όσες ή και περισσότερες ώρες έπρεπε βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών και ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα: δηλαδή εννέα ώρες για την ηλικία 11-13 ετών και οκτώ ώρες για τα παιδιά 14-17 ετών.
Σχεδόν το ένα τρίτο κοιμόντουσαν λιγότερες από επτά ώρες.

http://www.in.gr/