Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Άτυπη κατάθλιψη : Τα συμπτώματα της πιο συχνής μορφής κατάθλιψης



Η άτυπη κατάθλιψη είναι μια υποκατηγορία δυσθυμίας και δεν θεωρείται ψυχική νόσος αλλά μια παραλλαγή της κλινικής μορφής της κατάθλιψης. Είναι η πιο συχνή μορφή κατάθλιψης.

Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες στη νεαρή ενήλικη ζωή τους και τείνει να ακολουθεί μία χρόνια πορεία.
Η άτυπη κατάθλιψη μπορεί να παίρνει τη χαρά από την καθημερινότητα, ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε φαινομενικά καλά.
Τα χαρακτηριστικά της άτυπης κατάθλιψης είναι η αντιδραστικότητα της διάθεσης (ο ασθενής είναι ικανός να βιώνει καλυτέρευση της διάθεσης σε ευχάριστα γεγονότα), η λήψη βάρους, καθώς οι πάσχοντες έχουν αυξημένη όρεξη για φαγητό, τάσεις υπνηλίας ή υπερυπνίας.
Ο πάσχων μπορεί επίσης να αισθάνεται βάρος στα χέρια και στα πόδια ως ψυχοσωματικές εκδηλώσεις της άτυπης κατάθλιψης. Μπορεί επίσης να παρουσιάζει υπερβολική ευαισθησία στην απόρριψη, σε ότι αφορά στις διαπροσωπικές του σχέσεις και δυσκολία να χτίζει σταθερές σχέσεις. Η κατάχρηση ουσιών και αλκοόλ συχνά αποτελεί έναν τρόπο διαχείρισης ενός βαθιά ριζωμένου φόβου απόρριψης.
Στα άτομα που εμφανίζουν άτυπη κατάθλιψη, συνήθως προϋπάρχουν κληρονομικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση και δυσκολίες διαχείρισης έντονων καταστάσεων.
Η άτυπη κατάθλιψη μπορεί να αντιμετωπιστεί με μακροχρόνια ψυχοθεραπεία.
https://www.aftodioikisi.gr/