Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Πόσο καιρό «αντέχει» το κρέας στο ψυγείο ανάλογα με το είδος του



Η συντήρηση των τροφίμων προκαλεί συχνά ερωτηματικά και ανησυχίες, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα κρέατος.

Πόσο αντέχει το κρέας στο ψυγείο και πόσο στην κατάψυξη; Τι ισχύει για κόκκινο κρέας, πουλερικά, αλλαντικά;
Διαβάστε παρακάτω για να ξέρετε πώς μπορείτε να καταναλώσετε τα προϊόντα με βάση το κρέας ασφαλώς.
Ωμά πουλερικά: Τα ωμά πουλερικά αντέχουν μόλις 1-2 μέρες στο ψυγείο (σε θερμοκρασία 4,5 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερη), αλλά μέχρι ένα έτος στην κατάψυξη (σε θερμοκρασία -18). Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να συντηρηθούν για λίγες μέρες στο ψυγείο και στην κατάψυξη για 2-6 μήνες.
Κόκκινο κρέας και χοιρινό: Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μέρες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη.
Κιμάς: Τα αλεσμένα κρέατα, όπως το βοδινό, το μοσχάρι, το χοιρινό και τα πουλερικά, μπορούν να μείνουν στη συντήρηση για 1-2 μέρες και στην κατάψυξη για 3-4 μήνες.
Συσκευασμένα αλλαντικά: Τα συσκευασμένα αλλαντικά και λουκάνικα αντέχουν στο ψυγείο τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Όταν ανοίξετε όμως τη συσκευασία, πρέπει να καταναλωθούν εντός το πολύ 3-5 ημερών. Στην κατάψυξη αντέχουν τουλάχιστον 1-2 μήνες.
Μπέικον και μη συσκευασμένα λουκάνικα: Το μπέϊκον μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα, τα φρέσκα λουκάνικα όμως πρέπει να καταναλώνονται εντός λίγων ημερών. Και τα δύο αντέχουν στην κατάψυξη για ένα μήνα.
Αυγά: Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα όταν είναι ωμά, όχι όμως για περισσότερο από μία εβδομάδα εάν είναι βρασμένα. Στην κατάψυξη μπορείτε να συντηρήσετε μόνο τα ασπράδια των αυγών ή τα χτυπημένα αυγά (κρόκοι και λευκά, όχι όμως ολόκληρα αυγά), τα οποία μπορούν να αντέξουν έως και ένα χρόνο.
πηγή: onmed.gr
https://www.aftodioikisi.gr