Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που το διαπερνά ένας ποταμός

Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που το διαπερνά ένας ποταμός

Ανακαλύψτε το σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Πράμαντα-Δείτε τις φωτογραφίες


Μπορεί να μην είναι από τα πιο διάσημα σπήλαια της Ελλάδας, είναι όμως, σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά. Και το μοναδικό σε όλη τη χώρα, που το διαπερνά ποταμός. Ο λόγος για το σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Πράμαντα, το «πιο λευκό σπήλαιο», όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν.
Πρόκειται για ένα μοναδικό γλυπτό της φύσης, ένα δημιούργημα που μετρά σχεδόν 15 εκατομμύρια χρόνια! Το σπήλαιο ήρθε στο φως, μόλις το 1960, όταν  δύο νέοι της περιοχής, ο Αποστόλης Λάμπρης και ο Γιώργος Καρακώστας βρέθηκαν στην πλαγιά του βουνού και αντιλήφθηκαν πως υπήρχε μια μικρή σχισμή στους βράχους, η οποία ανέδυε δροσερό αέρα. Αυτή ήταν και η αφορμή για να εξερευνηθεί το εσωτερικό των βράχων, μέχρι που ανακαλύφθηκε το σπήλαιο, που πήρε το όνομα Ανεμότρυπα.
Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από το χωριό Πράμαντα, δυτικά της Στρογγούλας και σε υψόμετρο 900 μέτρων. Οι μοναδικά σμιλευμένοι χρωματιστοί σταλαγμίτες και οι τρεις λιμνούλες, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.
Το σπήλαιο χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Το υψηλότερο και πιο παλαιό, έχει καταρρεύσει, ενώ σώζονται μόνο κάποια τμήματά του. Το μεσαίο επίπεδο έχει αξιοποιηθεί τουριστικά. Το τρίτο επίπεδο, είναι η κοίτη υπόγειου ποταμού, που φαίνεται στο τέλος του τουριστικού μονοπατιού, λίγο πριν δημιουργήσει ένα καταρράκτη 2 μέτρων. Το νερό του ποταμού εμφανίζεται ξανά σε πηγή που βρίσκεται στην χαράδρα, 25 μέτρα κάτω από την είσοδο της σπηλιάς.


https://www.newsbeast.gr/