Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τελευταία η Ελλάδα στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων

Τελευταία η Ελλάδα στις προσλήψεις νέων πτυχιούχων | in.gr

Tη χαμηλότερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα έχει σήμερα το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων στην Ευρώπη, το 52,0% και η Μάλτα έχει σήμερα το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων στην Ευρώπη, στο 94,5%.
Λίγο πιο κάτω από αυτές τις τρεις χώρες, αλλά με εντυπωσιακά ποσοστά, είναι η Τσεχική Δημοκρατία (89,9%), η Αυστρία (89,4%), το Λουξεμβούργο (88,5%) και η Σουηδία με 88,3%.
Το 2014, το μέσο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ ήταν 76,0%, ενώ το 2017, ανήλθε στο 80,2%, σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρόσφατοι πτυχιούχοι έχουν ποσοστό απασχόλησης 86,6% – πάνω από 4% υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που τα κράτη μέλη επιδιώκουν.
Στη συνέχεια, το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων σε όλη την Ευρώπη αρχίζει να μειώνεται ελαφρά. Στη Λετονία, φτάνουμε στο 78,0%, ενώ στη Βουλγαρία (77,7%), στη Φινλανδία (77,0%) και στη Ρουμανία (76,0%).
Εναλλακτικά, οι τρεις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων πτυχιούχων είναι η Κροατία (65,9%), η Ιταλία (55,2%) και η Ελλάδα – με ποσοστό απασχόλησης μόλις 52,0%.
Ο Τζόσεφ Σκοτ, εκπρόσωπος μιας ομάδας ειδικών της εκπαίδευσης που ανέλυσε τα δεδομένα, σχολιάζει ότι η Ευρώπη δεν απέχει πολύ από το επιτύχει τον επιθυμητό στόχο.
«Ελπίζουμε οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστό, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κροατία να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους απόφοιτούς τους. Εξάλλου, η επένδυση στην εκπαίδευση εντός Ευρώπης, θα μας ωφελήσει όλους».
«Αν οι απόφοιτοι μας μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους, θα δημιουργηθεί μία βιώσιμη δύναμη εργασίας, πτυχιούχων με αυτοπεποίθηση που θα είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν οτιδήποτε».