Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ποιους κινδύνους μπορεί να κρύβουν τα «υγιεινά» τρόφιμα



Πιστεύετε ότι η σαλάτα είναι η πιο υγιεινή επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε;

Τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε. Μπορεί στις συσκευασμένες σαλάτες να αναγράφεται ότι είναι έτοιμες να καταναλωθούν, αλλά αποτελούν ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ είναι η δεύτερη αιτία τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Leicester μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα χαλασμένα φύλλα στις συσκευασμένες σαλάτες ευνοούν την ανάπτυξη της σαλμονέλας, ενός βακτηρίου το οποίο ευθύνεται για 50.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.
Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε
Είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων. Έτσι, θα είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ποια είναι πραγματικά υγιεινά και να αποφύγετε τις «παγίδες». Αρκεί να διαβάσετε τη λίστα με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.
Για παράδειγμα, ορισμένα ψωμιά χωρίς γλουτένη έχουν πρόσθετα και πολλές χημικές ουσίες. Ο διαιτολόγος Aisling Pigott αναφέρει ότι κυριαρχεί η αντίληψη πώς η επιλογή ενός ψωμιού χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινή, αλλά στην πραγματικότητα καταναλώνουμε το ίδιο προϊόν χωρίς τη συγκεκριμένη ουσία, αλλά με επιπλέον πρόσθετα που βελτιώνουν τη γεύση του.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων χωρίς Γλουτένη της Αγγλίας αναφέρει ότι όλα τα συστατικά των εν λόγω προϊόντων αξιολογούνται για την ασφάλειά τους και εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.
Τέλος, πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή τροφίμων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν μία πολύ δημοφιλή διατροφική τάση.
Τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, ακόμη και οι σούπες, στις οποίες προστίθενται πρωτεΐνες, κυριαρχούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στην πραγματικότητα όμως δεν τα χρειαζόμαστε, αφού μπορούμε να προσλάβουμε την πρωτεΐνη που έχει ανάγκη ο οργανισμός μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.
Πηγή: mirror.co.uk