Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος απόλυτος κυρίαρχος εκλέγεται πανηγυρικά εκ νέου Δήμαρχος Γαλατσίου με 61,34%


Η  εκλογική αναμέτρηση  για την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής στο Γαλάτσι βρήκε απόλυτο κυρίαρχο από την πρώτη Κυριακή  τον σημερινό Δήμαρχο κ. Γιώργο Μαρκόπουλο με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά     61,34 % 15.300 ψήφους (εκλέγει 20 δημοτικούς συμβούλους),
και τον κύριο αντίπαλο του για την δημαρχία κ. Κώστα Ζώμπο  μεγάλο ηττημένο  αυτής της εκλογικής αναμέτρησης με ποσοστό 19,30 % 4.815 ψήφους (εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους 2 περισσότερους από όσους είχε στο απερχόμενο ΔΣ) αλλά μεγάλη διαφορά σε ψήφους που πλησιάζει  τους 10.485 .
Οι δημότες της πόλης του Γαλατσίου με την ψήφο τους επιβράβευσαν την πολιτική της Διοίκησης Μαρκόπουλου την πενταετία που διανύσαμε αλλά και την σύνθεση του ψηφοδελτίου του,  και έδωσαν ισχυρή εντολή στον ίδιο ως τον καταλληλότερο  να συνεχίσει το έργο του. Ταυτόχρονα έδειξε αυτό που κατά καιρούς έχουμε επισημάνει την αδυναμία της σημερινής αντιπολίτευσης να μεταφέρει και να αναδείξει στην τοπική κοινωνία την διαφορετικότερη άποψη και τα προβλήματα αυτής της πόλης. Γιατί κακά τα ψέματα προβλήματα υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Έτσι λοιπόν το αποτέλεσμα της Κυριακής επιβεβαιώνει την αισιοδοξία των στελεχών της παράταξης Μαρκόπουλου που μιλούσαν μετά βεβαιότητας για απόλυτη κυριαρχία από την πρώτη Κυριακή.  Εύγε τους !!!!Είναι μια νίκη πέρα για πέρα καθαρή την οποία πιστώνεται προσωπικά ο κ. Μαρκόπουλος ,οι επιλογές του και η στρατηγική που ακολούθησε.
Ευχή μας να δικαιώσει όλους όσους τον εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, και ελπίδα μας αυτή η κοινωνία επιτέλους ας αφήσει τους καναπέδες και να επισκέπτεται τακτικά τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, να φροντίζει να μαθαίνει περισσότερα για την καθημερινότητα της πόλης .
Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι 38.414 δημότες. Εξ αυτών συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25.900 ποσοστό 67,42 % με την αποχή να ανέρχεται σε 32,58 %.Εγκυρα ψηφοδέλτια 24.943 (96,31%),άκυρα 575  (2,22%) ,και λευκά 382 (1,47 %).
Οι  υπόλοιπες Δημοτικές παρατάξεις  σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Εσωτερικών σε 88 από 88 τμήματα  (100%)έλαβαν:
Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) μακρά του αναμενομένου των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων μόλις 7,99 %  με 1.993 ψήφους εκλέγει 3 δημοτικούς συμβούλους. Τέταρτη κατά σειρά η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι Αγγελική Σαπουνά έλαβε 1092 ψήφους 4,38 % και εκλέγει 2 δημοτικούς συμβούλους. Πέμπτη η κ. Ζέρβα Έλενα με 943 ψήφους 3,78 % εκλέγει μόνο τον εαυτό της, όπως και ο κ. Σπύρος Παναγιώτου με 635 ψήφους και ποσοστό 2,55 %.και τελευταίος ο κ. Σκεύος Σταύρος  0,66 % 165 ψήφους δίχως να εκλέγει εκπρόσωπο στο δημοτικό συμβούλιο.Αισθητή  από τα έδρανα η απουσία του Άρη Παπαδοκωστόπουλου λόγω μη εκλογής του.
Οι Αντίλαλοι εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην καθαρή επικράτηση της παράταξης του Γιώργου Μαρκόπουλου ,και καλή επιτυχία στην υλοποίηση των στόχων της ,με τις προσωπικές μας θέσεις σταθερές αναλλοίωτες και απόλυτα τεκμηριωμένες, αλλά και την διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να επικροτούμε τα θετικά ,και να προβάλουμε σθεναρή αντίσταση στα κακώς  κείμενα δίχως φόβο και πάθος  ........
 Για τον Δήμαρχο και για κάθε Δήμαρχο και κάθε αιρετό απλά να επαναλάβω αυτό που και χθες  νωρίς το πρωί έγραψα γενικότερα για τους αιρετούς……
 Η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία γενικότερα έχει ανάγκη από άτομα με πολιτικό ήθος, δυναμική, έντιμα, που να μπορούν και να αρέσκονται στον κοινωνικό διάλογο, , που να μπορούν να αντέχουν την διαφορετικότητα. Με σεβασμό στον πολιτικό αντίπαλο και ήθος στον συνομιλητή. Στοιχεία φυσικά που δεν μπορεί κανείς μας ένα πρωινό να αποκτήσει. Τα κουβαλάμε από τα κοινωνικά μας βιώματα ,από την πορεία μας στον χρόνο, από την οικογένεια μας. Ευχή μου οι συνάνθρωποι μας πανελλαδικά με υψηλούς στόχους να γνωρίζουν ότι τα αξιώματα δεν δημιουργούν ανθρώπινους χαρακτήρες. Απλά αναδεικνύουν κοινωνικές αδυναμίες η προτερήματα.!!!!!!!!!!
Για δε την αντιπολίτευση (ιδιαίτερα την μείζονα) ας κάνει την αυτοκριτική της ας ανασυγκροτηθεί, ας αναθεωρήσει την επικοινωνιακή της πολιτική, ας επιλέξει την στρατηγική που επιβάλλεται  και ας αγωνισθεί εποικοδομητικά για την πραγματική ανάδειξη και επίλυση  ζωτικών προβλημάτων της πόλης.
 Η πόλη από σήμερα το πρωί επανέρχεται στην δύσκολη καθημερινότητα της, με την ανεργία την οικονομική κρίση, και την σημερινή διοίκηση θριαμβεύτρια των εκλογών να συνεχίζει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη με άλλη σύνθεση και την απόλυτη πλειοψηφία στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου περισσότερο υπεύθυνη πλέον όχι μόνο λόγω της πλειοψηφίας αλλά και της πολιτικής ωριμότητας ,να υλοποιήσει τα όσα έχει εντάξει στο πρόγραμμα της ,όσα προεκλογικά υποσχέθηκε.