Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Σηψαιμία: 11 επικίνδυνα συμπτώματα σε εικόνες



Η σηψαιμία είναι μια σοβαρή επιπλοκή λοίμωξης, η οποία συμβαίνει όταν οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στο αίμα με στόχο την καταπολέμησή της, πυροδοτούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε όλο το σώμα.

Αυτές οι φλεγμονές επηρεάζουν την λειτουργία των οργάνων προκαλώντας ακόμη και ανεπάρκεια που οδηγεί σε θάνατο.
Η σηψαιμία προσβάλλει πάνω από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς κάθε χρόνο και σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γενικής Ιατρικής αποτελεί αιτία θανάτου για τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους.
Η σηψαιμία είναι πιθανό να εκδηλωθεί μετά από πνευμονία, λοίμωξη της ουροδόχου κύστης, ή ακόμα και μικροτραυματισμό.
Αρκετά από τα συμπτώματά της είναι μη ειδικά και γι’ αυτό μπορεί ο ασθενής να λάβει λανθασμένη διάγνωση, που να αποβεί μοιραία για την ζωή του.
Η σηψαιμία εκδηλώνεται όταν οι τοξίνες εισχωρούν στο αίμα, προκαλώντας φλεγμονή, την οποία ο οργανισμός στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει ανεβάζει θερμοκρασία.
Η υποθερμία φανερώνει ότι η λοίμωξη που ευθύνεται για την εκδήλωση σηψαιμίας είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Τα ρίγη εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του πυρετού, στην προσπάθεια του οργανισμού να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος για να ανταποκριθεί στη φλεγμονή.
Όταν ο οργανισμός χάνει υγρά και διαστέλλονται οι αρτηρίες δεν επιτυγχάνεται σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα ο ασθενής να έχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε σηπτικό σοκ.
Όσο εξελίσσεται η μόλυνση, αυξάνεται η ανάγκη του οργανισμού για οξυγόνο και απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ταχύπνοια (πάνω από 22 αναπνοές το λεπτό).
Η μειωμένη πρόσληψη στερεάς τροφής και υγρών οδηγεί σε αφυδάτωση και ανουρία.
Η χαμηλή αρτηριακή πίεση σε συνδυασμό με την μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία και σύγχυση.
Η μειωμένη κυκλοφορία του αίματος στο πεπτικό σύστημα, μπορεί να προκαλέσει ναυτία εμετό και διάρροια.
Η σηψαιμία μπορεί να ξεκινήσει και από λοίμωξη του γαστρεντερικού συστήματος.
Η εκδήλωση πόνου σε διάφορα σημεία του σώματος είναι αποτέλεσμα των φλεγμονών που δημιουργούνται στον οργανισμό εξαιτίας της σηψαιμίας.
Ο οργανισμός στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την λοίμωξη, αντλεί περισσότερο αίμα από την καρδιά και έτσι αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, όταν η καρδιά χτυπά με 90 παλμούς (ή παραπάνω) το λεπτό, η αιτία μπορεί να είναι η σηψαιμία.
Όσο ο οργανισμός προσπαθεί να αντιμετωπίσει την λοίμωξη, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος σε ζωτικά όργανα όπως είναι η καρδιά και ο εγκέφαλος και μειώνεται η ροή σε όργανα από τα οποία δεν εξαρτάται η επιβίωσή του όπως είναι το δέρμα.
ΠΗΓΗ:Onmed.gr  ,  www.rd.com