Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στη Μάλτα

Ερευνητές ισχυρίζονται ότι βρήκαν το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στη Μάλτα | in.gr

Το βυθισμένο πλοίο του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων ναυάγησε ανοικτά των ακτών της Μάλτας ενώ ήταν καθ’ οδόν στη Ρώμη, ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ερευνητές του Ινστιτούτου Βιβλικής Αρχαιολογίας.

Οι αρχαιολόγοι του Ινστιτούτου Βιβλικής Αρχαιολογίας (Bible Archaeology Search and Exploration Institute – BASE) ισχυρίζονται ότι αναγνώρισαν μια από τις άγκυρες του πλοίου σε σημείο κοντά στη Μάλτα. Το ινστιτούτο αυτό είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη ιστορικών αποδείξεων για την ιστορική επιβεβαίωση της Βίβλου.
Ο Μπομπ Κόρνακι, καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου Βιβλικής Αρχαιολογίας, ταξίδεψε στη Μάλτα, όπου ισχυρίζεται ότι η τοποθεσία όπου βρέθηκε η άγκυρα – η οποία χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. – ταιριάζει μ΄ αυτή που περιγράφεται στις Πράξεις.
Ο αρχαιολόγος ισχυρίζεται πως ο κόλπος του Αγίου Θωμά, στις νοτιανατολικές ακτές της Μάλτας, είναι η πιο πιθανή τοποθεσία για το περίφημο ναυάγιο.

Η άγκυρα είχε βρεθεί από τη δεκαετία του 1960

Το Ινστιτούτο Βιβλικής Αρχαιολογίας αναφέρει στον ιστότοπό του ότι τη δεκαετία του 1960 δύτες ανακάλυψαν εκεί 4 άγκυρες, όμως μόλις μία διασώθηκε. Οι δύτες τότε δε γνώριζαν τι ακριβώς είχαν ανακαλύψει. Συγκεκριμένα, δύο από τις άγκυρες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή καταδυτικών βαρών, η τρίτη χάθηκε και η τέταρτη παρήλθε στην ιδιοκτησία της χήρας ενός από τους δύτες.
Σύμφωνα με τον Κόρνακι, διεξήχθησαν έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η ρωμαϊκή καταγωγή της άγκυρας.
«Αυτή η μία άγκυρα θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το μόνο κειμήλιο που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη που έχει ανακαλυφθεί και συντηρηθεί στην εποχή μας, σχεδόν 2.000 χρόνια από το γεγονός», τόνισε ο Κορνάκι.
Η επίμαχη άγκυρα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Βιβλικής Αρχαιολογίας, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που ταυτίζονται με την ιστορία του ναυαγίου του Απόστολου Παύλου, όπως είναι η γεωμορφολογία του σημείου που ταιριάζει στις βιβλικές περιγραφές για μια αμμουδερή παραλία, αλλά ακόμη και το βάθος των νερών, μιας και οι αναφορές κάνουν λόγο για βάθη περί τα 30 μέτρα.
«Όλοι αυτοί οι παράγοντες, αν ληφθούν όλοι μαζί υπόψη, συνηγορούν ότι ο κόλπος του Αγίου Θωμά είναι το σωστό σημείο για το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου», τονίζει ο Κόρνακι.

Τι λένε οι Γραφές για το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου ανοιχτά της Μάλτας

Ο Απόστολος Παύλος ταξίδευε μαζί με τον Απόστολο Λουκά και κατευθύνονταν στη Ρώμη για να συναντήσουν τον Καίσαρα, όταν το πλοίο τους έπεσε σε καταιγίδα και κομματιάστηκε από τα μανιασμένα κύματα.
Το ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στη Μάλτα.
Σύμφωνα με τη Βίβλο, οι ναύτες έκοψαν τις τέσσερις άγκυρες του σκάφους και τις έριξαν στη θάλασσα, στον αγώνα τους να επιβιώσουν από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τον μανιασμένο άνεμο.
Μετά το ναυάγιο, ο Απόστολος Παύλος λέγεται ότι κατόρθωσε με τα πολλά να φτάσει στη Ρώμη, όπου παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να δικαστεί.
Πιστεύεται ότι πέθανε κάποτε μεταξύ 64 μ.Χ και 68 μ.Χ, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο ότι αποκεφαλίστηκε στη Ρώμη, υπό τις διαταγές του αυτοκράτορα Νέρωνα.

https://www.in.gr/