Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το βότανο με την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και διουρητική δράση



Το πολυκόμπι ή εκουιζέτο ή ιππουρίδα των αγρών, είναι ένα πολυετές φυτό, που βρίσκεται κοντά σε υγρές περιοχές, όπως έλη, ποτάμια και ρέματα.

 Το όνομά του προέρχεται από τις λατινικές λέξεις equus που σημαίνει άλογο και seta που σημαίνει τρίχα. Υπάρχουν πάνω από 20 διαφορετικά είδη του συγκεκριμένου βοτάνου, αλλά αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στην ιατρική είναι το Equisetum arvense.
Η ιατρική χρήση του συγκεκριμένου βοτάνου χρονολογείται από την Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή εποχή. Οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το πολυκόμπι για να θεραπεύουν τα τραύματα, ως διουρητικό και ως αιμοστατικό, ενώ υπάρχουν αναφορές για τη χρήση του στη θεραπεία της ακράτειας, της γονόρροιας και της προστατίτιδας. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως στην αντιμετώπιση προβλημάτων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, των οιδημάτων, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και των βακτηριακών λοιμώξεων. Είναι επίσης βασικό συστατικό διουρητικών φαρμάκων.
Το πολυκόμπι έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ωφελεί τον οργανισμό ως εξής:
Αυξάνει την οστική πυκνότητα: Μπορεί να ληφθεί με την μορφή συμπληρώματος σε συνδυασμό με ασβέστιο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πυρίτιο, ωφελεί την υγεία των οστών και των δοντιών. Έρευνα έδειξε ότι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες με οστεοπόρωση, βελτίωσαν τα επίπεδα οστικής πυκνότητας, λαμβάνοντας συμπληρώματα για πάνω από ένα έτος.
Ωφελεί τα μαλλιά, την επιδερμίδα, τα νύχια: Ξεβγάλετε τα μαλλιά με εκχύλισμα του φυτού. Το πυρίτιο που περιέχει διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, που βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Βοηθά επίσης στην επανεμφάνιση μαλλιών μετά την τριχόπτωση. Μελέτη του 2016 έδειξε ότι τα μαλλιά με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο είναι πιο λαμπερά και λιγότερο πιθανό να πέσουν. Η τοπική εφαρμογή του βοτάνου στα νύχια, τα βοηθά να μην σπάνε.
Διουρητική δράση: Το πολυκόμπι μπορεί να καταναλωθεί για την αντιμετώπιση προβλημάτων της ουροδόχου κύστης, καθώς απομακρύνει την περίσσεια υγρών από το σώμα. Είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα συνταγογραφούμενα διουρητικά, ενώ δεν διαταράσσει τους ηλεκτρολύτες. Η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με την αποβολή του ουρικού οξέος, το οποίο ευθύνεται για τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά.
Πυώδη εξανθήματα / φουσκάλες: Τρίψτε αποξηραμένο πολυκόμπι, ανακατέψτε το με νερό και φτιάξτε μία πάστα. Απλώστε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί η φουσκάλα. Λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του, το έλαιο του βοτάνου μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει μύκητες και βακτήρια όπως ο Candida και ο σταφυλόκοκκος, σύμφωνα με μελέτη του 2006.
Πονόλαιμος: Ένα αφέψημα με πολυκόμπι, θαλασσινό αλάτι και χυμό λεμονιού, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Κάντε με αυτό γαργάρες αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, όταν τα συμπτώματα επιμένουν.
Ανοσοποιητικό: Έχει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες, χρήσιμες στην προστασία του ανοσοποιητικού από παθογόνους μικροοργανισμούς. Βοηθά στην επούλωση των πληγών και την ταχύτερη ανάρρωση μετά από ασθένεια.
Γνωστική υγεία: Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το πολυκόμπι βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των νευρικών οδών στον εγκέφαλο και βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία. Η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί επίσης με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας.
Πηγή: onmed.gr
https://www.aftodioikisi.gr