Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

Με χιονόνερο και τσουχτερό κρύο η κατάδυση του τιμίου σταυρού στο Γαλάτσι (Φώτο - video )


Κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με χιονόνερο και τσουχτερό κρύο, παρουσία μικρού αριθμού δημοτών γιορτάστηκαν  στο Γαλάτσι τα Θεοφάνια και η  κατάδυση του τιμίου σταυρού στα νερά της θερμαινόμενης ανοιχτής πισίνας του άλσους Βεΐκου μίας από τις αρχαιότερες εορτές της ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας.


Παρουσία του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Ρωμανού των αντιδημάρχων Πρωτονοταρίου και Ροπόδη ,των προέδρων των νομικών προσώπων πολιτισμού-αθλητισμού κ. Μάνου Ελευθερίου, και των ΚΑΠΗ –παιδικών σταθμών κ. Γιάννη Μανιάτη ,των δημοτικών συμβούλων Δερεδίνη, Σκληράκη, Δήμου, Αργυρού, Παπαγεωργίου Πετρούλας,  Πέτρου Μαγκανάρη, και της  κ. Ελενας Ζέρβα ,ως και των προέδρων των πολιτιστικών φορέων της πόλης Δημήτρη Κατσούλα των Πελοποννησίων,Γεωργίας Τσιούρη των Ηπειρωτών, και Γιάννη Ζαβιτσάνου των Επτανησίων, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων όπως κάθε χρονιά..
Στην τελετή κατάδυσης του τιμίου Σταυρού και του καθαγιασμού των υδάτων χοροστάτησαν ο Αρχιμανδρίτης Τίτος  και Αθηναγόρας.

Στα νερά της πισίνας του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου της περιοχής, έπεσαν  έξη νεαροί κολυμβητές και κολυμβήτριες .

 Στην συνέχεια η Δημοτική αρχή της πόλης παρέθεσε στους  παρισταμένους   καφέ και αναψυκτικά στο Grean Park.

video Γιάννης Ζαβιτσάνος


Φωτο Γιάννης Ζαβιτσάνος