Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου: Γιά τα Δημοτικά Τέλη 2021 και το νέο χαράτσι από τον Δήμο Γαλατσίου



Τη στιγμή που το 2ο κύμα πανδημίας καλπάζει και στη χώρα μας, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του. (Αθωράκιστο δημόσιο σύστημα υγείας, κανένα μέτρο για μη συνωστισμό στα ΜΜΜ, κανένα μέτρο και έλεγχο για μέτρα προστασίας στου χώρους δουλειάς, κανένα μέτρο πέραν της μάσκας για τα σχολεία κλπ).

 

Τη στιγμή που πλήττονται οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες από τη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, από την οποία ΕΕ και κυβερνήσεις προσπαθούν να βγάλουν αλώβητους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, φορτώνοντας για άλλη μια φορά τα βάρη στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 

Τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, άλλοι μπαίνουν σε αναστολή περιμένοντας τις 20 Δεκεμβρίου για να λάβουν ένα επίδομα με ανώτατο ποσό τα 800 ευρώ και αντίστοιχα δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες κλείνουν τα καταστήματα τους, χωρίς να ξέρουν αν θα καταφέρουν τα ξανανοίξουν ποτέ.

 

Αυτή ακριβώς τη στιγμή, επιλέγει η Δημοτική Αρχή Γαλατσίου να καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δήμου μας, επιβάλλοντας νέο χαράτσι που θα αθροίζεται με το τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

 

Χαράτσι το οποίο θα «φορτώσει» τον λογαριασμό των λαϊκών νοικοκυριών και των επαγγελματιών με επιπλέον 1,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τα οποία προστίθενται στα 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν για το 2021 για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το Τέλος Καθαριότητας & Φωτισμού.

 

Πρόκειται για μία αύξηση στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού της τάξης του 33%!

 

Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής μας.

 

Η δημοτική αρχή, φαίνεται ότι «ζήλεψε» τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, η οποία αντί να λάβει μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, βιάζεται να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα όπως η επίσημη κατάργηση του 8ωρου και των υπερωριών, η ένταξη στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και άλλων κλάδων, ο νέος πτωχευτικός κώδικας για την ευκολότερη αρπαγή από τις τράπεζες του μόχθου του λαού.

 

Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει, όσο και αν προσπαθεί η διοίκηση να επιχειρηματολογήσει, ότι επιβάλλει το νέο χαράτσι ώστε να αγοράσει ελεύθερους χώρους, καθώς η διεκδίκηση συνολικά των απαραίτητων πόρων και υποδομών (λοιποί ελεύθεροι χώροι, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις) είναι θέμα ευρύτερο. Είναι αντικείμενο πάλης και διεκδίκησης κονδυλίων και ρυθμίσεων από την κεντρική εξουσία. Διαφορετικά ο Δήμος γίνεται ατζέντης του real estate, τοπικός ρυθμιστής των αξιών γης και φοροεισπράκτορας.

 

Πολύ περισσότερο, δεν αλλάζει από το επικοινωνιακό τρικ, να μειώσει κατά 2% τον συντελεστή του τέλους καθαριότητας και φωτισμού, την ίδια στιγμή που τον αυξάνει κατά 35% με το νέο χαράτσι.

 

 

Να μην επιβληθεί το νέο χαράτσι – Ελάφρυνση τώρα σε ανέργους, εργαζόμενους σε αναστολή, επαγγελματίες που πλήττονται

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας πρότεινε μια σειρά μέτρων ελάφρυνσης για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ΕΒΕ που δέχτηκαν πλήγμα από την πανδημίας. Δεν εισακουστήκαμε, ούτε από την διοίκηση ούτε από την αντιπολίτευση.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο που υπερψήφισε αιτήματα Επαγγελματιών και Συλλόγων της πόλης μας, που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο για μείωση ή απαλλαγή των δημοτικών τελών λόγω της κατάστασης και τα οποία τα καταψήφισε σύσσωμη η διοίκηση και η αντιπολίτευση.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από θέσεις αρχής καταψήφισε την πρόταση της Διοίκησης για τα δημοτικά τέλη και το νέο χαράτσι, διεκδικώντας εκ νέου μέτρα ελάφρυνσης.

 

Καλούμε λοιπόν τον λαό της πόλης μας, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, να καταδικάσουν τη στάση της δημοτικής αρχής και να διεκδικήσουν τώρα :

 

-      Απόσυρση – κατάργηση του νέου χαρατσιού.

-      Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες.

-      Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, όλων των ανέργων.

-      Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων, με προτεραιότητα τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.  

-      Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τους επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματα – γραφεία τους, λόγω των μέτρων της κυβέρνησης μέχρι 30/6/2021.

-       Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.

-      Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2021 για όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Τάσος Οικονόμου

Μάνθος Ιμπριάλος