Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΜΥΛΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΗ ΕΟΡΤΑΚΟΥΣΤΗΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΥΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΜΥΛΟΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΜΟΝΗ ΕΟΡΤΑΚΟΥΣΤΗΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΥΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΑΡΓΟΥΣ

Κυριακή11Οκτωβρίου 2015

Φίλες και φίλοι.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων έχει προγραμματίσει για τους φίλους   και τους Συμπατριώτες του Επτανήσιους του Δήμου Γαλατσίου ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015.
Στόχος του πέρα από την σύσφιξη σχέσεων των μελών και φίλων του της πόλις μας ,όπως πάντα και πέραν της επιδίωξής του για χαμηλό κόστος συμμετοχής των εκδρομέων φίλων και μελων του Συλλόγου,είναι να μην αποτελέσει  εκδρομή αποκλειστικά αναψυχής, αλλά να συνδιάζεται  με στοιχεία από την Ελλαδική Ιστορία και τον Ελλαδικό πολιτισμό, με επισκέψεις άλλοτε σε αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία, άλλοτε σε αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης επισκέψεις σε μοναστήρια με ιστορία και πολιτισμό αλλά και γνωρίζοντας διάφορα μέρη της πατρίδας μας και συνδιάζοντας έτσι την διασκέδαση με την γνώση και τον πολιτισμό.  Και αυτή την φορά ο Επτανησιακός Σύλλογος θα σας ταξιδέψει ανάλογα.
Το οδοιπορικό  ξεκινάει το πρωινό γύρω στις07.45 ώρα από το Γαλάτσι με πρώτο σταθμό σύμφωνα με το πρόγραμμα την Αρχαία Κόρινθο..
Μόνο λίγα χιλιόμετρα από την σημερινή Κόρινθο, θα συναντήσουμε με την παρουσία ξεναγού την Αρχαία Κόρινθο και τον αρχαιολογικό χώρο της, μοναδικό και αντιπροσωπευτικό της ιστορίας της.
Η θέση της Αρχαίας Κορίνθου εξασφάλιζε εκείνη την εποχή πλήρη έλεγχο της χερσαίας επικοινωνίας μεταξύ Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, διέθετε πόσιμο νερό και στα «πόδια της» εκτεινόταν εύφορη πεδιάδα. Εξαιρετική επιλογή τοποθεσίας, Στα ίχνη της όλβιας Κορίνθου , θα συναντήσουμε τον επιβλητικό ναό του Απόλλωνα, την Αγορά, το ναό της Οκταβίας, τα Καταστήματα της Οδού Λεχαίου, το «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», το Θέατρο και το Ωδείο.
Θα επισκεφτούμε το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου όπου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος, όσον αφορά τον πλούτο και την ποιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται.
Το Μουσείο κατασκευάστηκε το 1930, αποτελείται από 4 αίθουσες και δύο στοές.
Τις 10.30 θα έχουμε ολοκληρώσει την επισκεψή μας στην αρχαία Κόρινθο και γύρω στις 11.15 θα φτάνουμε για καφέ στους Μύλους Αργολίδας με χρόνο παραμονής όχι περισσότερο από 45 λεπτά..
Οι Μύλοι από την αρχή του προηγουμένου αιώνα αποτελούσαν κομβικό σημείο για τις οδικές μεταφορές προς όλη την Πελοπόννησο.
Αποτελούσαν επίσης το σημείο για την τελευταία στάση πριν το δύσκολο ανέβασμα στα αρκαδικά βουνά μέσω του γνωστού σε όλους κολοσουρτη.
Αποτελεί Ίσως το πιο δροσερό σημείο τής Αργολίδας με καταπληκτική θέα από το Ναύπλιο, το μπούρτζι μέχρι την είσοδο του αργολικού κόλπου.
Οι Μύλοι του Άργους έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και κυρίως στην καταστροφή της Στρατιάς του Δράμαλη στη Μάχη στα Δερβενάκια 26 και 28 Ιουλίου του 1822. 
Στην ιστορική γυναικεία μονή της Εορτοκουστής στον Πάρνωνα θα φθάνουμε για προσκύνημα γύρω στις 13.15όπου και θα παραμείνουμε για 33 λεπτά περίπου.
Το ιστορικό και γραφικότατο μοναστήρι, το αρχαιότερο μοναστικό κέντρο της Τσακωνιάς. Βρίσκεται στον Πάρνωνα, πάνω σε παρακαμτήριο χωμάτινο δρόμο του δρόμου Αγίου Ανδρέα - Πραστού. Είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Ονομάζεται και μονή της Ορθοκωστάς ή Αρτοκωστάς και ιδρύθηκε το 1617. Περιβάλλεται από συνεχόμενα κτίσματα με χαγιάτια και πυργίσκους. Στο κέντρο βρίσκεται το καθολικό, που είναι σταυροειδής ναός με τρούλο.
Η μονή διαθέτει σημαντικό ιστορικό αρχείο του 18ου αιώνα. Στο ιερό φυλάσσονται κειμήλια και λείψανα. Κοντά στο μοναστήρι υπάρχουν τα ερείπια της Μονής Κάτω Παναγίας του 12ου αιώνα. Εδώ βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας Αρτοκωστάς που αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα, που έχει αφιερώσεις του αυτοκράτορα Ιωάννη Η' Παλαιολόγου και του Ιωάννη Κατακουζηνού, είναι σήμερα στην Ιταλία. Τα ερείπια της παλιάς μονής διακρίνονται από το δρόμο, πριν από τη μονή της Εορτασκουστής.
Η μονή πυρπολήθηκε από τον Ιμπραήμ το 1826. Το καθολικό ξανακτίστηκε το 1865. Σήμερα λειτουργεί σαν γυναικεία μονή..
Γύρω στις 14.30 θα έχουμε φθάσει στο αξιόλογο θερινό παραθεριστικό κέντρο παραλία τυρού Αρκαδίας για φαγητό στην ταβέρνα Ακρογιάλι.
Ο Τυρός, χτισμένος στις πλαγιές του Πάρνωνα και στην παραλία μέσα σε ένα πανέμορφο και πράσινο ορεινό τοπίο, είναι ένα αξιόλογο παραθεριστικό κέντρο της Αρκαδίας. Απέχει 75 χιλ. από την Τρίπολη, 21 από το ’Αστρος και 200 από Αθήνα. Περιλαμβάνει τρεις οικισμούς, τον Α’νω Τυρό, ορεινό οικισμό χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό, λίγο χαμηλότερα, και τηνΠαραλία Τυρού, τον παραθαλάσσιο οικισμό που έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Η Παραλία Τυρού, έχει εξελιχθεί σε αξιόλογο θερινό παραθεριστικό κέντρο.. Είναι κτισμένη σε κατάφυτη περιοχή, κατά μήκος ενός μικρού κόλπου και δίπλα από μια μεγάλη και όμορφη παραλία, από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Το φόντο, ένα ορεινό και καταπράσινο τοπίο, είναι επιβλητικό. Ο ’νω Τυρός είναι ένας γραφικός και καταπράσινος οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά σε βουνοπλαγιά και με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Διατηρεί ακόμα σε πολλά σπίτια τα τοπικά κυνουριακά αρχιτεκτονικά στοιχεία.
Η παραμονή μας στον πανέμορφο Τυρό δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.
Τον δρόμο της επιστροφής θα τον πάρουμε γύρω στις 14.30 το απόγευμα με ενδιάμεσο σταθμό το φανταστικό Κεφαλάρι Άργους
Ένα από τα ομορφότερα μέρη της Αργολίδας είναι αυτό στο Κεφαλάρι Αργολίδος. Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό.
Πρόκειται για μια τοποθεσία κατάφυτη και ειδυλλιακή, στις ρίζες του κωνικού λόφου του Προφήτη Ηλία – του όρους Χάον των αρχαίων. Η περιοχή περιβάλλεται από περιβόλια, παλιές αγροικίες, παραδοσιακούς νερόμυλους και σύγχρονες κατοικίες και αποτελεί δημοφιλή και δροσερό τόπο αναψυχής. Εκεί, στις ρίζες του λόφου, βρίσκεται ο ναός της Ζωοδόχου πηγής (Παναγιά Κεφαλαριώτισσα) που προσελκύει πολλούς προσκυνητές. Κάτω από την εκκλησία τα νερά των πηγών σχηματίζουν όμορφη μικρή λίμνη που περιβάλλεται από μεγάλα πλατάνια. Στη σκιά τους υπάρχουν εξοχικά κέντρα. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνει ο βραχώδης όγκος του λόφου με το κάτασπρο εκκλησάκι στην κορυφή. Το Κεφαλάρι βρίσκεται 5 χλμ. δυτικά του Άργους και σε μικρή απόσταση από τον παλιό δρόμο Άργους-Τρίπολης.
Στις 18.45 ώρα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για το Γαλάτσι που υπολογίζεται να φθάσουμε το βράδυ ώρα 21.00
Εμείς σαν σύλλογος θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι όλων εσάς που μας περιβάλλετε με αγάπη σεβασμό και εμπιστοσύνη και μας ακολουθείτε σε όλες μας τις εκδήλωσες .
Με την δική σας κατανόηση και συμπαράσταση θα ανταποκριθούμε για μια ακόμα φορά σε αυτή την δύσκολη πραγματικά αποστολή μας.
Να σας επισημάνουμε ότι:
- Η ώρα αναχώρησης από το Γαλάτσι έχει οριστεί η 07.45
- Η τιμή  συμμετοχής είναι 15,00 €.
- Στον Αρχαιολογικό χώρο Κορίνθου και στο μουσείο θα υπάρχει ξεναγός.
- Η τιμή εισόδου στους Αρχαιολογικούς χώρους της αρχαίας Κορίνθου είναι 6,οο € για ηλικίες από 18 μέχρις 65 ετών.Όσοι είναι πάνω απο 65 ετών και κάτω των 18 με την υπόδειξη της αστυνομικής ταυτότητας θα εισέρχονται στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο με ελεύθερη είσοδο.
- Για φαγητό επιλέξαμε την ταβέρνα Ακρογιάλι στην παραλία Τυρού Αρκαδίας.
- Τιμοκατάλογο της ταβέρνας θα σας μοιράσουμε στο λεωφορείο να ενημερωθείτε και να επιλέξετε το μεσημβρινό σας φαγητό. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 
6973543120 -6944720801-6936559587- 6942938282-6973438375-6945639986-6976197166

https://www.facebook.com/events/739345656171667/