Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Γαλατσίου:Ζητούμε από τον Δήμαρχο να αφήσει τον αυταρχισμό και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με την ανησυχία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για την εξέλιξη της πανδημίας και για τα μέτρα, που δεν έλαβε η Κυβέρνηση για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Υπουργείο δεν φρόντισε να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, που καθιστά δύσκολο το εκπαιδευτικό έργο αλλά ευνοεί παράλληλα την μετάδοση του COVID. Πολλά τμήματα φτάνουν να έχουν 27-28 μαθητές. Μάλιστα αποφασίστηκε πέραν κάθε λογικής, ότι ένα τμήμα θα κλείνει μόνο, όταν ασθενήσουν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές του τμήματος.

Οι σχολικές μονάδες δεν αυξήθηκαν σε αριθμό και οι υπάρχουσες συντηρούνται συνήθως μόνο σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης χωρίς να γίνονται ουσιαστικές εργασίες, χωρίς να γίνεται αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου από ειδικούς και χωρίς να ελέγχεται η πυρασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή στο Γαλάτσι έχει διαχειριστεί τα θέματα των σχολείων με στόχο κυρίως την εικόνα και όχι την ουσία. Βάφτηκαν χώροι σε σχολεία, που έπρεπε κανονικά να είχαν γίνει εργασίες συντήρησης λόγω της παλαιότητας των κτηρίων.

Μαζί με τα προβλήματα αυτά την περασμένη Δευτέρα αντιμετωπίσαμε μία απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου. Εμφανίστηκε ο ίδιος το πρωί στο 5ο Γυμνάσιο, όπου είχε γίνει κατάληψη πριν λίγες ώρες, και ανέλαβε το έργο της καταστολής σπάζοντας το λουκέτο, που είχε τοποθετηθεί και πετώντας με μένος αντικείμενα, που υπήρχαν στην πόρτα του σχολείου.

Δίδαξε έτσι στα παιδιά την επιβολή της «νομιμότητας» με την αυθαιρεσία.

Στην συνέχεια επί αρκετές ημέρες έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες μιλώντας για 4 καταληψίες μαθητές, για αυθαίρετη απόφαση κάποιων μαθητών, και για αιτήματα, που δεν ήταν σοβαρά.

Στα ΜΜΕ καθιερώθηκε ως ο Δήμαρχος «που σπάει την κατάληψη». Με τις ενέργειες αυτές τα κανάλια «στοχοποίησαν» το 5ο Γυμνάσιο στέλνοντας τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το σχολείο.

Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο, που το καλοκαίρι έβαζε σύρματα με λεπίδες σε άλλο σχολείο για να εμποδίζει τα παιδιά να μπουν στην αυλή του, ότι δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για την λειτουργία των σχολείων.

Δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο να αποφασίζει για την ύπαρξη ή μη σοβαρών αιτημάτων των μαθητών, να μετράει τους καταληψίες ή μη μαθητές και γενικά να παρεμβαίνει και μάλιστα βίαια μπροστά σε όλα τα παιδιά του σχολείου για να «σπάσει» την κατάληψη.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να αφήσει τον αυταρχισμό και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων.

Να μεριμνήσει για την σωστή συντήρηση των κτηρίων.

Να φροντίσει να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Να διεκδικήσει από το Υπουργείο την δημιουργία περισσοτέρων σχολικών αιθουσών για να μην στοιβάζονται πολλοί μαθητές σε μικρές και ακατάλληλες αίθουσες.

Ζητούμε από τον Δήμαρχο να μην απαξιώνει τους μαθητές και να μην εκθέτει τα παιδιά μας στα κανάλια, όπου ο ίδιος με ζήλο εμφανίζεται.

Παράλληλα καλούμε τους γονείς συμμετέχοντας στις εκλογές των συλλόγων γονέων, που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στα σχολεία, να διεκδικήσουν μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς :

 -Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς. -Λιγότερους (μέχρι 15) μαθητές σε κάθε τάξη.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.

-Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.

-Να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές.

-Συνεχή επιστημονική ενημέρωση σχετικά µε τον εμβολιασμό. -Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΔΥ.

 

Γαλάτσι 26 Σεπτεμβρίου 2021 Το ΔΣ της Ένωση

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

e mail: enosigoneon_galatsiou@yahoo.gr