Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αποδείξεις – Eλεγχος μέσω smartphone

 












Μια νέα ηλεκτρονική εφαρμογή στο κινητό που θα ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις λιανικής πώλησης στήνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στην καφετέρια, στο εστιατόριο, στο μπαρ ή σε όποια άλλη εμπορική συναλλαγή, κάθε φορολογούμενος θα μπορεί από το smartphone να σκανάρει το QR code της απόδειξης που εκδόθηκε και να διαπιστώνει σε πραγματικό χρόνο εάν η απόδειξη είναι γνήσια ή «μαϊμού».

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής θα είναι δυνατή η αυτόματη αποστολή ερωτήματος στη σχετική βάση δεδομένων των ταμειακών μηχανών, η προβολή του αποτελέσματος με εύληπτο και απλό τρόπο, η δυνατότητα φωτογράφισης της χάρτινης απόδειξης σε συνέχεια αποτελέσματος με ενδείξεις παράβασης, η αποστολή της απόδειξης και προαιρετικά της γεωγραφικής θέσης του χρήστη στο σύστημα λήψης και διαχείρισης πληροφοριών της ΑΑΔΕ.

Το πρόστιμο

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ), καθώς και η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων από 2 έως 12 μήνες, ενώ επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Με τη νέα ρύθμιση επιβάλλεται αναλόγως το ποσό του προστίμου, χωρίς να εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια.


https://www.ot.gr/