Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Δύο μελέτες απομυθοποιούν τα συμπληρώματα βιταμίνης D και μουρουνέλαιου για την πρόληψη της COVID

 
















H αγορά συμπληρωμάτων βιταμίνης D ή ιχθυελαίου είναι σπατάλη χρημάτων, αν πιστεύεις ότι θα προστατεύσουν από το να προβληθείς με την COVID-19, καταλήγουν δύο νέες μελέτες.

Επιστήμονες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στη Νορβηγία εντόπισαν ότι η λήψη βιταμίνης D ή μουρουνέλαιου δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κίνδυνο κάποιου να προβληθεί από COVID ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη της αναπνευστικής οδού.

Οι μεταβολίτες της βιταμίνης D έχουν τη φήμη ότι υποστηρίζουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και την απόκρισή του έναντι των αναπνευστικών ιών και βακτηρίων. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από αυτές τις ασθένειες, ειδικά εάν το άτομο έχει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Υπήρξαν πρόσφατες εικασίες ότι η βιταμίνη D θα μπορούσε να αποτρέψει ή ακόμα και να θεραπεύσει περιπτώσεις COVID-19 . Ωστόσο, αυτές οι μελέτες έχουν δώσει ανάμεικτα αποτελέσματα χωρίς οριστική απόδειξη.

Τι βρήκαν οι νέες μελέτες για τη βιταμίνη D;

Η πρώτη δοκιμή περιλάμβανε 6.200 συμμετέχοντες άνω των 16 ετών που δε λάμβαναν συμπληρώματα βιταμίνης D στο ξεκίνημα της μελέτης τον Δεκέμβριο του 2000. Οι μισοί από αυτούς έκαναν μία εξέταση αίματος για τη βιταμίνη D με το 86% (2.674) να ανακαλύπτει ότι έχει έλλειψη. Αυτοί οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε 3.200 IU/την ημέρα είτε 800IU/ την ημέρα συμπηρωμάτων βιταμίνης D για έξι μήνες, με το υπόλοιπο γκρουπ να μην λαμβάνει καθόλου συμπληρώματα.

Μετά από 6 μήνες παρακολούθησε, οι συγγραφείς της μελέτης εντόπισαν ότι καμία δοσολογία της βιταμίνης D δεν είχε αντίκτυπο στο βαθμό μόλυνσης από COVID-19 σε αυτήν την περίοδο. Ο αριθμός παρενεργειών και ασθενειών ήταν παρόμοιος σε όλα τα γκρουπ στο πείραμα.

Στη 2η δοκιμή από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ενήλικες στη Νορβηγία έλαβαν είτε 5ml συμπληρώματος μουρουνέλαιου είτε ένα placebo για 6 μήνες. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν λάμβανε βιταμίνη D η συμπληρώματα ιχθυέλαιου πριν το πείραμα. Σε αντίθεση με την προηγούμενη δοκιμή, το 86% των Νορβηγών εθελοντών είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης D στο ξεκίνημα της μελέτης.

Τα αποτελέσματα ξανά αποκάλυψαν ότι η λήψη συμπληρωμάτων μουρουνέλαιου δεν χαμήλωσε το βαθμό λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού ή της COVID-19 σε σύγκριση με όσους πήραν το placebo. Το μουρουνέλαιο περιέχει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D καθώς και βιταμίνης A και Ω-3 λιπαρών οξέων.

«Μαζί αυτά τα νέα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D δεν μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19 ή άλλων λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού» ανέφεραν οι επιστήμονες σε δήλωση στα μίντια.

Τα ευρήματα των μελετών δημοσιεύτηκαν στο περιδικό BMJ

 

ΠΗΓΗ: studyfinds


https://www.news4health.gr/