Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μυστικά μεταφοράς του πλούτου από γενιά σε γενιά

Σύμφωνα με τη σύμβουλο περιουσιακού προσανατολισμού της Berenberg Bank, Μαίρη Κ. Ντιουκ, μόνον το 5% των εύπορων οικογενειών επιτυγχάνει στη μεταφορά πλούτου.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο περιουσιακού προσανατολισμού της Berenberg Bank, Μαίρη Κ. Ντιουκ, μόνον το 5% των εύπορων οικογενειών επιτυγχάνει στη μεταφορά πλούτου.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Οι άνθρωποι που κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες περιουσίες συνήθως λειτουργούν ως «δικτάτορες». Οπότε η διαχείριση των περιουσιών τους σε συνεργασία με άλλα μέλη της οικογένειας για να διατηρηθεί αυτός ο πλούτος είναι πολύ δύσκολη, επισημαίνει η Μαίρη Κ. Ντιουκ σε πρόσφατη ομιλία της στην Αθήνα για τη διαχείριση πλούτου, την επιχειρηματικότητα και τη φιλανθρωπία στο πλαίσιο εκδήλωσης της Berenberg Bank.


«Αυτοί οι «δικτάτορες», επειδή έχουν καταφέρει μόνοι τους να δημιουργήσουν τεράστιες περιουσίες, συχνά δεν κατέχουν την τέχνη της συνεργασίας», τονίζει η κ. Ντιουκ, υπογραμμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των γυναικών στη διατήρηση περιουσιακών στοιχείων. «Η μεταφορά πλούτου από τη μια γενιά στην άλλη δεν είναι τυχαία», τονίζει. Το 85% των περιπτώσεων όπου αποτυγχάνει η μεταφορά πλούτου στην τρίτη γενιά δεν υπάρχει επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της οικογένειας χωρίς, κατά συνέπεια, να γίνεται κατάλληλη προετοιμασία των απογόνων.
Συγκρίνοντας την κατάσταση αυτή με την απάθεια και τη λήθη του Οδυσσέα στο νησί των Λωτοφάγων, η κ. Ντιουκ επισημαίνει ότι μόνον το 5% των οικογενειών επιτυγχάνει στη μεταφορά πλούτου. Τότε όλα τα μέλη έχουν αποφασίσει συνειδητά να επενδύσουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο της οικογένειας, αφιερώνοντας χρόνο και χρήμα στην ανατροφή των νεότερων μελών που έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Η κ. Ντιουκ εργάζεται επί μία 30ετία ως ανεξάρτητη σύμβουλος περιουσιακού προσανατολισμού, αφού προηγήθηκε μια σταδιοδρομία στην ιδιωτική τραπεζική και την παροχή υπηρεσιών νομικού συμβούλου με τις ιδιότητες της ορκωτής λογίστριας και της δικηγόρου. Η ίδια αναφέρεται σε ένα παράδειγμα με την κόρη της. «Μια ημέρα, η κόρη μου εξέφρασε την επιθυμία να ζει δίπλα στο οικογενειακό σπίτι όταν ενηλικιωθεί. Οπότε της ζήτησα να μου φέρει τις σελίδες ακινήτων και εύρεσης εργασίας για απόφοιτους κολεγίου από μια εφημερίδα, ώστε να αποκτήσει μια ιδέα των πόρων που θα έπρεπε να εξασφαλίσει για να διατηρήσει αυτό το βιοτικό επίπεδο».
Έντυπη