Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πολύποδες παχέος εντέρου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους πολύποδες παχέος εντέρου

Οι πολύποδες του παχέος εντέρου βρίσκονται συχνά κατά τη διάρκεια μίας κολονοσκόπησης, όπου αφαιρούνται για να εξεταστούν κάτω από το μικροσκόπιο. Οι περισσότεροι δεν είναι επικίνδυνοι, ωστόσο ορισμένοι μπορεί να μετατραπούν σε καρκίνο. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τα πάντα για τους πολύποδες του παχέος εντέρου.
Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη 
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού
 
Οι πολύποδες είναι ένα επιπλέον κομμάτι ιστού που αναπτύσσεται μέσα στο σώμα σας. Οι πολύποδες  αναπτύσσονται στο παχύ έντερο ή στο  κόλον. Οι περισσότεροι πολύποδες δεν είναι επικίνδυνοι. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να μετατραπούν σε καρκίνο. Για την δική σας ασφάλεια, οι γιατρός θα αφαιρέσει τους πολύποδες και θα τους εξετάσει. Οι πολύποδες μπορούν να αφαιρεθούν και κατά τη διάρκεια μιας κολονοσκόπησης. 
 
Ο καθένας μπορεί να εμφανίσει πολύποδες. Περισσότερες πιθανότητες έχουν όσοι:
-Είναι άνω των 50 ετών
- Είχαν πολύποδες πριν
-  Ένα μέλος της οικογένειας είχε πολύποδες
 -Έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου
 
Οι περισσότεροι πολύποδες του παχέος εντέρου δεν προκαλούν συμπτώματα. Εάν έχετε συμπτώματα, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αίμα στα κόπρανα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα. Η εύρεση και η αφαίρεση τους   μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου ή του ορθού.  
 Ανάλογες  αλλαγές στη διατροφή σας μπορούν  να  μειώσουν  τις πιθανότητες εμφάνισης πολυπόδων του παχέος εντέρου. Έτσι: 
- Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
-Χάστε το περιττό βάρος
-Tρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, όπως γάλα τυρί, γιαούρτι, μπρόκολο, αυγά, συκώτι ,  σολομό.
-Αποφύγετε λιπαρές τροφές, όπως το  κόκκινο κρέας,  το χοιρινό κρέας και το επεξεργασμένο, όπως μπέικον, λουκάνικα, αλλαντικά. 
http://www.iatropedia.gr/