Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ Αγγίζουν τα μυστικά του Χέοπα

Η πυραμίδα του Χέοπα, που αποτελούσε επί πολλές χιλιετίες το υψηλότερο κτίσμα της Γης, είναι το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα

Ενα κρυφό δωμάτιο σε ένα διάσημο όσο και τεράστιο ταφικό μνημείο κρύβει σίγουρα θησαυρούς.
Τουλάχιστον για τη χώρα, την Αίγυπτο, που ακόμα και αν δεν βρει κάτι νέο στην πυραμίδα του Χέοπα, με τη φημολογία περί ύπαρξης κρυφού περάσματος και θαλάμου σε αυτήν, θα έχει κάνει μια σημαντική προσπάθεια να περισώσει τον τουρισμό της. Αν όμως οι ελπίδες των αρχαιολόγων και του υπουργού Ελ Νταμάτι αποδειχθούν βάσιμες, τότε το «κέρδος» μπορεί να είναι ανυπολόγιστο.

Εφόσον στη μεγάλη πυραμίδα, το μοναδικό από τα Επτά Θαύματα του αρχαίου κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα, υπάρχει σφραγισμένος χώρος και, εάν αυτός αποδειχθεί ασύλητος, τότε ίσως οι ανακαλύψεις να έχουν μεγάλη σημασία. Εάν, τέλος, ο θάλαμος είναι ο ταφικός του βασιλιά, σίγουρα η Ιστορία και η Αρχαιολογία θα εμπλουτιστούν εξαιρετικά. Οπως έγινε τις προηγούμενες εβδομάδες και με τον τάφο του Τουταγχαμόν, όπου αναζητείται κρυφός θάλαμος ο οποίος ίσως ανήκει στη Νεφερτίτη, και στην πυραμίδα του Χέοπα, που βρίσκεται στην Γκίζα, στα περίχωρα του Καΐρου, έγιναν σαρώσεις με υπέρυθρες ακτίνες και θερμικές κάμερες.
Οι έρευνες αποκάλυψαν ανωμαλίες της θερμοκρασίας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη μυστικού περάσματος και κρυφού δωματίου 4.500 ετών.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Μαχμούτ ελ Νταμάτι και ειδικοί που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε συνέντευξη Τύπου. Η υψηλότερη θερμοκρασία ανιχνεύεται σε τρεις συγκεκριμένους γειτονικούς λίθους στο κάτω μέρος της πυραμίδας. Η σάρωση έδειξε μια «ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανωμαλία στην ανατολική πλευρά της Πυραμίδας του Χέοπα», ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
«Στην πρώτη σειρά οι πέτρες είναι όλες ομοιόμορφες. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στον σχηματισμό», σημείωσε ο υπουργός, δείχνοντας τις τρεις πέτρες που παρουσιάζουν υψηλότερες θερμοκρασίες. Αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτό και προανήγγειλε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν.
Αλλες ανωμαλίες της θερμότητας εντοπίστηκαν στο πάνω μέρος της Πυραμίδας και οι ειδικοί σημείωσαν πως θα πρέπει να κάνουν εκτενέστερες έρευνες.
Ο υπουργός Αρχαιοτήτων κάλεσε όλους τους αιγυπτιολόγους και ιδίως εκείνους που ενδιαφέρονται για την αρχαία αιγυπτιακή αρχιτεκτονική να συμμετάσχουν στην έρευνα και να βοηθήσουν με ιδέες για το τι θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από αυτές τις ανωμαλίες. Η αιγυπτιολογική κοινότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που θα μετέβαιναν στην Αίγυπτο αυτόν τον καιρό, με τόσο ταραγμένη κατάσταση.
Οι έρευνες με υπέρυθρες ακτίνες και θερμικές κάμερες γίνονταν όλο το 24ωρο και αποκαλύπτονταν θερμοκρασιακές διαφορές όσο ο ήλιος ζέσταινε το μνημείο αλλά και όσο αυτό ήταν εκτεθειμένο στις χαμηλότερες θερμοκρασίες και στην υγρασία της νύχτας. Κατά το παρελθόν, έχουν γίνει κι άλλες, με τη χρήση λέιζερ και οπτικών ινών. Δεν κατέστη δυνατή όμως η εισχώρησή τους στους χώρους που βρίσκονται πίσω από τις συγκεκριμένες πέτρες.
Οι πυραμίδες αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών και στην περιοχή εκείνη κατασκευάζεται το νέο μεγάλο μουσείο του Καΐρου. Βρίσκονται σε περιοχή αρχαίας αιγυπτιακής νεκρόπολης και ανεγέρθηκαν κατά την τέταρτη φαραωνική δυναστεία (περί το 2613-2494 π.Χ).
Η γνωστότερη και μεγαλύτερη είναι η πυραμίδα του Χέοπα, που αποτελούσε επί πολλές χιλιετίες το υψηλότερο κτίσμα της Γης. Δίπλα της στέκονται οι πυραμίδες του Χεφρήνου, του Μενκαρέ και άλλα ιερά ταφικά κτίσματα.
Αγγελική Κώττη
akotti@otenet.gr
πηγή http://www.ethnos.gr/