Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Αρωματικά κεριά: Ποια επικίνδυνα χημικά περιέχουν - Πώς θα προστατευθείτε

Αρωματικά κεριά: Ποια επικίνδυνα χημικά περιέχουν - Πώς θα προστατευθείτε

Με πόρτες και παράθυρα κλειστά για να προστατευθούμε από το κρύο του χειμώνα, πολλοί από εμάς επιλέγουμε να ανάψουμε μερικά αρωματικά κεριά ως ένα τρόπο να δώσουμε “νέα πνοή” σε έναν κλειστό και “αποπνικτικό” χώρο.

Αλλά τα αρωματικά κεριά μπορεί να μετατρέψουν το σπίτι σας σε μια “παγίδα θανάτου”, αφού, πολλά από αυτά περιέχουν χημικές ουσίες που είναι ιδιαίτερα βλαβερές για τον οργανισμό σας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Οι ειδικοί λένε ότι κάποια αρώματα μπορεί να μεταλλαχθούν όταν έρθουν σε επαφή με τον αέρα και, αν τα δωμάτια δεν αερίζονται κατάλληλα, μπορούν να συσσωρευθούν σε επικίνδυνα επίπεδα στον κλειστό χώρο.
Επιστήμονες από το Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Επιστήμης της Μ. Βρετανίας στο πανεπιστήμιο του York, με επικεφαλής τον καθηγητή Alastair Lewis, πραγματοποίησαν δοκιμές σε έξι παρόμοια σύγχρονα σπίτια κατά τη διάρκεια πέντε διαδοχικών ημερών.
Πρώτον μέτρησαν τα επίπεδα μιας σειράς από πτητικές οργανικές χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα των σπιτιών, συμπεριλαμβανομένου του βενζολίου, το οποίο προέρχεται από την εξωτερική ρύπανση από τα αυτοκίνητα και του α-πινενίου, ενός “αρώματος πεύκου” που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα καθαρισμού.
Αλλά το πιο βασικό χημικό που εντοπίστηκε ήταν το λιμονένιο, το οποίο απελευθερώνεται από αρωματικά κεριά, από αρωματικές συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα, από αποσμητικά και από διάφορα προϊόντα καθαρισμού. Το λιμονένιο χρησιμοποιείται συνήθως για να δώσει μια μυρωδιά εσπεριδοειδών σε αρωματικά κεριά και σε προϊόντα καθαρισμού και θεωρείται τόσο ασφαλές, ώστε χρησιμοποιείται και ως αρωματικό πρόσθετο σε πολλά τρόφιμα.
Ωστόσο, όταν ο κλειστός χώρος ενός σπιτιού γεμίζει με λιμονένιο, αυτό αντιδρά με άλλα αέρια τα οποία εμφανίζονται φυσικά στον αέρα και δημιουργούνται άλλες ενώσεις. Ο καθηγητής Lewis ανέλυσε αυτήν τη δραστικότητα και ανακάλυψε ότι κατά την έκθεσή με το όζον στον αέρα, κάθε δύο μόρια από λιμονένιο θα μπορούσαν να παράγουν ένα μόριο μιας άλλης χημικής ένωσης, της φορμαλδεΰδης.
Η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται στην ταρίχευση και τη βαριά βιομηχανία. Είναι μια γνωστή καρκινογόνος χημική ουσία και σε υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία. Είναι πιο στενά συνδεδεμένη με τον καρκίνο της μύτης και του λαιμού και, το λιγότερο, μπορεί να προκαλέσει πονόλαιμο, βήχα, φαγούρα στα μάτια και ρινορραγία.
Άλλες χημικές ουσίες σε αποσμητικά χώρου περιλαμβάνουν προϊόντα πετρελαίου, όπως το π-διχλωροβενζόλιο.
Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν την μεγάλη σημασία που έχει για την υγεία σας, το να αερίζετε καλά τους κλειστούς χώρους του σπιτιού, στους οποίους περνάτε πολλές ώρες. Κανένα αρωματικό κερί δεν θα αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για την υγεία σας, εφόσον αερίζετε επαρκώς τον χώρο. Επίσης, πρέπει να φροντίζετε γενικά να αγοράζετε καλής ποιότητας κεριά, αφού οι παραφίνες (υποπροϊόν του πετρελαίου που αποτελεί βασικό συστατικό των κεριών) στα πολύ φτηνά και κακής ποιότητας κεριά είναι επίσης βλαβερές για την υγεία σας.
πηγή http://www.iatropedia.gr/