Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Γαλάτσι ( φωτογραφίες)



Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στον Δήμο Γαλατσίου η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821.
Σήμερα ο Ελληνισμός γιορτάζει τον πιο σημαντικό σταθμό της νεότερης ιστορίας του και επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά να δικαιώσουμε τους οραματισμούς και τους στόχους των ηρώων του 1821. Το τρισυπόστατο όραμα του Αγώνα, η αποτίναξη του τούρκικου ζυγού, η λύτρωση από τους κοτσαμπάσηδες και η απελευθέρωση από το ραγιαδισμό σηματοδοτεί ένα επίκαιρο τριπλό μήνυμα: ειρήνη, πίστη στις δυνατότητες του Έθνους και καταπολέμηση της νοοτροπίας κάθε μορφής υποτέλειας. Για αυτά τα ιδανικά οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και να εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε

Στις 11.00 το πρωί στον Δήμο Γαλατσίου τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό της πολιούχου της πόλης του Γαλατσίου Αγίας Γλυκερίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελεστίνου Δαμασκηνού και των Αρχιμανδριτών Τίτου-Λιόλιου-Σταυρακάκη. παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Μαρκόπουλος,η  προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ισηδώρα Μπακάλου ,η πλειοψηφία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ,οι προέδροι των πολιτιστικών φορέων Ρουμελιωτών,Κρητών,Ηπειρωτών,Επτανησίων,Θεσσαλών, Πελοποννησίων,εκπροσώποι πολιτικών φορέων και απάντων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και  πλήθος πιστών.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σταυρακάκης καθηγητής θεολογίας.
Στις 11.30 στο Μνημείο της πόλης τελέστηκε υπό βροχή  επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων  στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών  το 1821 από τον Δήμαρχο, εκπροσώπους δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων,από εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων του Δήμου,από αντιστασιακές οργανώσεις και σχολεία  .
Με βροχή γύρω στις  12.00 ξεκίνησε και η παρέλαση  ενώπιον του Δημάρχου κ. Μαρκόπουλου και μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου από   μαθητές, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία,αντιστασιακές οργανώσεις και προσκόπους.


Οι φωτογραφίες από τον εορτασμό της Εθνικής επετείου στην πόλη μας είναι από τον φίλο και συνεργάτη μας κ. Κυριάκο Μπούρα τον οποίο και ευχαριστούμε.