Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Στο «σφυρί» μπότες που φορούσε ο Ναπολέων – Αδιανόητη η αξία τους

Στο «σφυρί» μπότες που φορούσε ο Ναπολέων – Αδιανόητη η αξία τους | in.gr

Ένα ζευγάρι μπότες, νούμερο 40, τις οποίες φορούσε ο Ναπολέων Α΄ στην εξορία του στην Αγία Ελένη θα βγουν στο «σφυρί» στις 29 Νοεμβρίου από τον οίκο Binoche et Giquello στο Παρίσι, ανακοινώθηκε σήμερα.

Το ζευγάρι παπούτσια είχε δανείσει ο στρατηγός Μπερτράν (1773-1844) στον γλύπτη Κάρλο Μαροτσέτι (1805-1867), ενώ εκείνος εργαζόταν σε ένα έφιππο άγαλμα του Βοναπάρτη.
Ο γιος του γλύπτη, ο βαρώνος Μαροτσέτι, είχε δωρίσει τις μπότες στον γερουσιαστή Πολ Λε Ρου.
Η αξία των υποδημάτων υπολογίζεται μεταξύ 50.000 και 80.000 ευρώ
https://www.in.gr/