Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΓΣΕΕ Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου

Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου

Προσαύξηση 75% επί του ωρομισθίου ή του ημερομισθίου, ανάλογα με τον τρόπο αμοιβής, θα πρέπει να λάβουν όσοι εργαστούν την 25η Μαρτίου που συγκαταλέγεται στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΓΣΕΕ , ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας δεν είναι νόμιμος ενώ η πρόσθετη αμοιβή υπολογίζεται ως εξής:
  • Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, καταβάλλεται χωρίς προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο και σε όσους αμείβονται με μισθό, ο μηνιαίος μισθός.
  • Στις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις αργίες και τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% (θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν) και εφόσον αμείβονται με μηνιαίο μισθό προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν. Αν πρόκειται, όμως, για επιχειρήσεις που αργούν τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως λειτουργήσουν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να λάβουν το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.
  • πηγή http://www.imerisia.gr/