Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

«Ένοχα» και για καρκίνο του στομάχου τα αλλαντικά – Σε ποια ποσότητα θεωρούνται επικίνδυνα



Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε έκθεση στην οποία υπογράμμιζε πως η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος (αλλαντικών) συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου.
Η αναστάτωση που προκάλεσαν τα ευρήματα του ΠΟΥ ενισχύεται από νέα στοιχεία που ανακοίνωσαν δύο μεγάλες ερευνητικές ομάδες, τα οποία αυτή τη φορά συνδέουν τα αλλαντικά με τον καρκίνο του στομάχου.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (AICR) και του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF), η κατανάλωση αλλαντικών συνδέεται και με τον καρκίνο του στομάχου, συγκεκριμένα την εκδήλωση καρκίνου στο κατώτερο τμήμα του στομάχου.












Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα συμπεράσματα της νέας έρευνας συμφωνούν με τρομερή ακρίβεια με τα ευρήματα του ΠΟΥ όσον αφορά την ποσότητα που θεωρείται επικίνδυνη αλλά και τις ποσοστιαίες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου βάσει αυτής της ποσότητας.
«Για κάθε 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος που καταναλώνονται την ημέρα, κάθε μέρα –ποσότητα αντίστοιχη με ένα χοτ ντογκ– ο κίνδυνος καρκίνου στο κατώτερο τμήμα του στομάχου αυξάνεται κατά 18%», αναφέρει η νέα έκθεση.
Συγκριτικά, η έκθεση του ΠΟΥ αναφέρει πως για κάθε μερίδα 50 γραμμαρίωναλλαντικών που καταναλώνεται ημερησίως, ο κίνδυνος εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου αυξάνεται κατά 18%.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, Δρ Susan Higginbotham, η ταύτιση των αριθμών αποτελεί «σύμπτωση», καθώς οι δύο εκθέσεις βασίστηκαν σε διαφορετικά στοιχεία και εκπονήθηκαν χρησιμοποιώντας διαφορετική μεθοδολογία. Ωστόσο, το γεγονός ότι τα στοιχεία συγκλίνουν για δύοδιαφορετικές μορφές καρκίνου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, δήλωσε η Higginbotham στο Business Insider.
bigstock Stomach Cancer 85358741

Αλκοόλ & παχυσαρκία ευθύνονται επίσης για καρκίνους του στομάχου

Τα νέα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η κατάχρηση αλκοόλ και το υπερβολικό βάρος αποτελούν επίσης σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο του στομάχου.
Άτομα που καταναλώνουν τρία ή και περισσότερα αλκοολούχα ποτά την ημέρα (περισσότερα από 45 γραμμάρια αλκοόλ) και έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 25 (υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα) εκτιμάται ότι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο στο στομάχι.
http://www.alexiptoto.com/