Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

"Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου" στον Δήμαρχο Γαλατσίου για το Άλσος Βείκου:Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά όχι πολλούς για πάντα.

tsirlogo
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/8/2016

Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά όχι  πολλούς για πάντα.
Με χαρά διαβάσαμε το ΔΤ του Δημάρχου αναφορικά με:  «Το Άλσος Βεϊκου του Δήμου Γαλατσίου έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής  την πρώτη εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη πάρκου-άλσους σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος μπορεί πλέον νόμιμα να προχωρήσει σε κάθε είδους ενέργεια αναβάθμισης και αξιοποίησης του Άλσους και των εγκαταστάσεών του».

Φυσικά δεν έγινε καμία αναφορά στο ότι οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από την διοίκηση ΤΣΙΡΟΥ το 2014 γιατί τότε ο νομοθέτης  προσδιόρισε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση πάρκων και αλσών, αλλά αυτό είναι εκ του περισσού… 
Λυπούμαστε όμως για την χρήση  της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου ως κομματικού οργάνου και όχι ως Υπηρεσιακού όπως κατά κανόνα εφαρμόζεται σε όλους τους Δήμους και τις Δημόσιες Υπηρεσίες, μιας και η ανακοίνωση του Δημάρχου  δεν περιορίζεται στην ανακοίνωση του γεγονότος και αφήνει υπονοούμενα για την προηγούμενη Διοίκηση αλλά κυρίως για την Τεχνική υπηρεσία που είχε ξεκινήσει, εισηγηθεί  και προϋπολογίσει την Σύνταξη  Τεύχους Τεχνικών Δεδομένων για κατηγορίες μελετών και απαιτούμενα πτυχία μελετητών για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία του πάρκου.
Παρακάτω επιγραμματικά αναφέρουμε τον αριθμό των μελετών που η Τεχνική Υπηρεσία πρότεινε για τη συμπλήρωση του φακέλου και σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μια μελέτη όπως ΨΕΥΔΩΣ αφήνεται να εννοηθεί, αλλά για 9 κατηγορίες μελετών αποτύπωσης  των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Άλσους .
• Κατηγορία 7 (Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες / Διαμόρφωσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, μνημείων, αποκατάστασης-διατήρησης παραδοσιακών κτιρίων και οικισμών και τοπίου)
• Κατηγορία 8 (Στατικές Μελέτες / Μελέτες για φέρουσες κατασκευές κτιρίων και μεγάλων ή ειδικών τεχνικών έργων)
• Κατηγορία 9 (Μελέτες Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές – Ηλεκτρονικές μελέτες)
• Κατηγορία 13 (Μελέτες Υδραυλικών Έργων / εγγειοβελτιωτικών έργων, φραγμάτων, υδρεύσεων, αποχετεύσεων – και διαχείρισης υδατικών πόρων)
• Κατηγορία 16 (Μελέτες Τοπογραφίας / Γεωδαιτικές, φωτογραμμετρικές, χαρτογραφικές, κτηματογραφικές και τοπογραφικές)
• Κατηγορία 20 (Μελέτες και Έρευνες Γεωλογικές υδρογεωλογικές και γεωφυσικές)
• Κατηγορία 24 (Μελέτες Δασικές / διαχείρισης δασών και ορεινών βοσκοτόπων, δασοτεχνικής διευθέτησης ορεινών λεκανών χειμάρρων, αναδασώσεων, δασικών οδών, δασικών μεταφορικών εγκαταστάσεων και κατάρτισης δασικών χαρτών)
• Κατηγορία 25 (Μελέτες φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου)
• Μελέτη ΣΑΥ-ΦΑΥ 

Το συνολικό κόστος βάσει πινάκων αμοιβών του ΥΠΕΧΩΔΕ που υπολόγισε η Τεχνική Υπηρεσία ανήρχετο σε  349.633,9 (πλέον ΦΠΑ) και ενεγράφη στον προϋπολογισμό του 2014 όπως εκ του νόμου οφείλεται κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού των Δήμων, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο: 
1. Η μια μελέτη που παραδώσατε και συνέταξε Δασολόγος, περιλαμβάνει το σύνολο των μελετών του άλσους όπως προβλέπονται από την Τεχνική Υπηρεσία;
2. Αναφέρεται στην ανακοίνωση σας  ότι: “ο Δήμος μπορεί πλέον νόμιμα να προχωρήσει σε κάθε είδους ενέργεια αναβάθμισης και αξιοποίησης του Άλσους και των εγκαταστάσεών του”. Οι επί μέρους  μελέτες που θα χρειαστείτε (Αρχιτεκτονικά, στατικά. Ηλεκτρομηχανολογικά κ.α.) περιλαμβάνονται στις μελέτες του Δασολόγου(!!!!) που καταθέσατε; Αν όχι πως θα  χειριστείτε το μελλοντικό  κόστος;
Oπως αρχικά είχε προτείνει η Τεχνική Υπηρεσία συνολικά και με ανοικτό διαγωνισμό (που προφανώς θα σημειώνεται και έκπτωση από το αρχικά και βάσει νόμου προεκτιμόμενο κόστος), ή επί μέρους με απ’ ευθείας αναθέσεις των επί μέρους μελετών με τα προϋπολογιζόμενα  αρχικά κόστη;

Τα παραπάνω αφήνουμε στη κρίση κάθε υγιούς σκεπτόμενου πολίτη.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους. Θα επανέλθουμε στο Σεπτέμβρη με νεότερα στοιχεία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ  

Υ.Γ.: Θα εκτιμούσαμε δεόντως την δημοσίευση του Δελτίου Τύπου της Παράταξής μας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.