Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος: Τους λογαριασμούς ποιου μήνα θα αφορά

 













Η στήριξη, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, θα δοθεί για την κατανάλωση που ξεκινά από τον Αύγουστο, τότε δηλαδή που ξεκίνησαν οι διεθνείς αυξήσεις και όσο κρατήσουν, ως το τέλος του χρόνου.

Για την ακρίβεια μίλησε, ο Α. Σκέρτσος αναφέροντας:«Χάρη στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν γίνει μειώσεις σε σειρά φόρων και εισφορών, σύμφωνα με συγκεκριμένες μετρήσεις του Υπουργείου Οικονομικών το μέσο εισόδημα είναι αυξημένο κατά 7%. Επίσης, υπάρχει αύξηση σε πραγματικό εισόδημα, από 365 ως 1.600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό χάρη στις φορολογικές μειώσεις. Υπάρχει προστασία, κάτι που φαίνεται και στις αποταμιεύσεις και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων: τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 36 δισ. ευρώ οι αποταμιεύσεις στις τράπεζες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευάλωτοι, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αποταμιεύσεις, προφανώς πιέζονται από τις όποιες διακυμάνσεις των τιμών», διευκρίνισε, καταθέτοντας συγχρόνως την κυβερνητική δέσμευση: «είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε όλους.

Έχουν γίνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις και στα τιμολόγια της ενέργειας, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει μια γενναία στήριξη με το ταμείο ενεργειακής μετάβασης, που θα καλύψει το κόστος της διακύμανσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Και σε άλλο σημείο, «οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται αυτήν την περίοδο αφορούν την κατανάλωση των μηνών από την άνοιξη ως και τις αρχές Αυγούστου, δηλαδή πριν από τις παρεμβάσεις που ανακοινώσαμε στις αρχές Σεπτέμβρη. Η στήριξη θα δοθεί για την κατανάλωση που ξεκινά από τον Αύγουστο, τότε δηλαδή που ξεκίνησαν οι διεθνείς αυξήσεις και όσο κρατήσουν, ως το τέλος του χρόνου».Στο ερώτημα δε, αν θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα, αν χρειαστεί, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Ό,τι χρειαστεί θα γίνει επιπλέον, παρακολουθούμε πολύ στενά την πορεία των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, προσαρμόζουμε την πολιτική μας».

Επιπροσθέτως και στο τέλος του έτους «όσοι δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης θα λάβουν το διπλάσιο. Έχουμε ένα δίχτυ προστασίας για όλους τους ευάλωτους για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το κύμα ακρίβειας που έρχεται από έξω, αλλά εμείς μπορούμε να το αναχαιτίσουμε»

https://www.dikaiologitika.gr/