Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κόβουν και τις αγορές βασικών διατροφικών προϊόντων τα νοικοκυριά



Οι φορολογικές επιβαρύνσεις του 2015, όπως η μετάταξη προϊόντων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, η ύφεση, αλλά και η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, είχαν ως αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μειώσουν περαιτέρω τις δαπάνες τους, περιορίζοντας την κατανάλωση ακόμη και βασικών αγαθών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών υποχώρησε το 2015 σε 1.419,57 ευρώ από 1.460,52 ευρώ το 2014, καθώς μείωσαν τις δαπάνες για κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, ψάρια και φρούτα.
Ουσιαστικά πρόκειται για παραπέρα δραματική μείωση στην αγορά βασικών διατροφικών προϊόντων, της τάξης του 2,8% (40,95 ευρώ) το μήνα.
Λαμβάνοντας υπόψη και την επίδραση του πληθωρισμού, η μέση μηνιαία πτώση διαμορφώνεται στο 1,2% (16,82 ευρώ). Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών αφορά τα είδη διατροφής (20,7%) και ακολουθούν η στέγαση (13,3%) και οι μεταφορές (12,8%), ενώ οι υπηρεσίες εκπαίδευσης αντιστοιχούν στο μικρότερο μερίδιο των δαπανών (3,3%). Η μεγαλύτερη μεταβολή δαπανών – έναντι του 2014 – παρατηρείται στα διαρκή αγαθά (μείωση 8,6%), ενώ έπεται η δαπάνη για εκπαίδευση (μείωση 8,1%) και τα διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (μείωση 5,3%).
Από την άλλη, τα ελληνικά νοικοκυριά υποχρεώθηκαν να αυξήσουν τις δαπάνες για υγεία, καθώς υποβαθμίστηκε περαιτέρω η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημόσιου συστήματος υγείας. Επίσης, μόλις το 40% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί την κεντρική θέρμανση ως κύρια πηγή θέρμανσης.
http://www.aftodioikisi.gr/