Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ. Ανάγκη παραγωγής νέων αντιβιοτικών για 12 είδη βακτηρίων

BACTERIA

Νέα αντιβιοτικά θα πρέπει να παραχθούν επειγόντως για να καταπολεμηθούν 12 είδη βακτηρίων, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιώντας ότι αυτοί οι παθογόνοι μικοοργανισμοί συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία των ανθρώπων.

Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι πολλά από αυτά τα βακτήρια έχουν ήδη εξελιχθεί σε θανατηφόρους οργανισμούς, ανθεκτικούς στα περισσότερα αντιβιοτικά φάρμακα.
Τα βακτήρια "έχουν την ικανότητα να βρίσκουν νέους τρόπους για να ανθίστανται στη θεραπεία" τόνισε ο οργανισμός. Για τον σκοπό αυτό οι κυβερνήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. "Η αντοχή στα αντιβιοτικά αυξάνεται και εξαντλούμε πάρα πολύ γρήγορα τις θεραπευτικές επιλογές μας" σημείωσε η Μαρί-Πολ Κίνι, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια για τον τομέα των συστημάτων υγείας και της καινοτομίας.
"Αν βασιστούμε στις δυνάμεις της αγοράς και μόνο, τα νέα αντιβιοτικά που χρειαζόμαστε κατεπειγόντως δεν πρόκειται να αναπτυχθούν εγκαίρως", υποστήριξε.
Τις τελευταίες δεκαετίες τα πολυανθεκτικά βακτήρια, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος (MRSA) ή το κλωστηρίδιο το δύσκολο έχουν εξελιχθεί σε παγκόσμια απειλή για την υγεία. Για ορισμένα στελέχη πολυανθεκτικών βακτηρίων, όπως της φυματίωσης ή της γονόρροιας δεν υπάρχουν πλέον θεραπείες.
Ο ΠΟΥ έχει προειδοποίησε ότι πολλά αντιβιοτικά μπορεί να καταστούν άχρηστα αυτόν τον αιώνα. Οι ασθενείς θα μείνουν εκτεθειμένοι σε θανατηφόρες μολύνσεις και θα απειληθεί ο μέλλον της ιατρικής.
Ο κίνδυνος θεωρείται "κρίσιμος" για τρεις οικογένειες βακτηρίων: τα ακινετοβακτήρια, τις ψευδομονάδες και τα εντεροβακτήρια που ανθίστανται ακόμη και στα πιο σύγχρονα αντιβιοτικά και στα οποία οφείλονται οι περισσότερες λοιμώξεις στο νοσοκομειακό περιβάλλον.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
http://www.huffingtonpost.gr