Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κρυολόγημα «τέλος» σε μία δεκαετία!



Επιστήμονες λένε ότι θα έχουν έως τότε βρει τον τρόπο για την πρόληψή του 
Το κοινό κρυολόγημα χτυπάει κάθε χρόνο, ταλαιπωρώντας για μέρες ή και εβδομάδες το ένα τρίτο του πληθυσμού του πλανήτη. 


Ομως, θεραπεία ή μέθοδος πρόληψής του δεν υπάρχει, πέραν κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων που καταπραΰνουν συμπτώματά του, όπως είναι ο βήχας ή ο πονόλαιμος. Ομως οι επιστήμονες των πανεπιστημίων York, Leeds και Helsinki υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την αχίλειο πτέρνα του και υπόσχονται ότι σε μία δεκαετία θα έχουν αναπτύξει ένα φάρμακο για την πρόληψή του.

Οι ερευνητές, μελετώντας τον συγγενή παραεκοϊό (προκαλεί γρίπη και πολιομυελίτιδα), αποκάλυψαν τον γενετικό κώδικα που ελέγχει την αναπαραγωγή του και πιστεύουν ότι μπορούν να διακόψουν την εν λόγω διαδικασία.

Οι επιστήμονες βάζουν ως στόχο την ίδια την «αρχιτεκτονική» του αρχετύπου, τα «γρανάζια» της αναπαραγωγής του και όχι τη δομή ενός συγκεκριμένου τύπου του ιού - άλλωστε, το κρυολόγημα μεταλλάσσεται συνεχώς, ξεφεύγοντας από τα εμβόλια.
«Είναι σαν να ρίχνουμε άμμο μέσα στον μηχανισμό ενός ελβετικού ρολογιού. Τίποτα πια δεν λειτουργεί. Κανένα γρανάζι δεν παίρνει ούτε δίνει κίνηση» εξηγούν στη σχετική δημοσίευσή τους στο «Nature Communications».

Οι ερευνητές πιστεύουν, επίσης, ότι με ανάλογο τρόπο μπορούν να παρεμποδίσουν τη μετάδοση του ιού του κοινού κρυολογήματος (που προκαλείται από τρεις τύπους και 200 διαφορετικά στελέχη ιών, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατη την πρόληψη της εξάπλωσής του).

Αντιιικό φάρμακο
Ομως, όπως παραδέχονται, αυτό θα χρειαστεί μία δεκαετία τουλάχιστον έως ότου «μεταφραστεί» σε φάρμακο, το οποίο είτε θα αποτρέπει να κολλήσουμε τον ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα είτε θα σταματά γρήγορα την εξάπλωσή του στον οργανισμό μας από τη στιγμή που θα προσβληθούμε.

Καθώς, λοιπόν, η ανάπτυξη του αντιιικού φαρμάκου βρίσκεται ίσως και μία δεκαετία μακριά, οι ερευνητές δεν σταματούν να αναζητούν μεθόδους για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι στο κρυολόγημα.
Πρόσφατη έρευνα Βρετανών επιστημόνων υποστηρίζει ότι η ενίσχυση της τροφής με βιταμίνη D (με χάπια συμπληρωμάτων, σε εβδομαδιαία βάση) θα έσωζε 3.250.000 ανθρώπους που πάσχουν από συμπτώματα χρόνιας γρίπης και κρυολογημάτων, καθώς προσβάλλονται με εξαιρετική ευκολία από λοιμώξεις του αναπνευστικού.
http://www.espressonews.gr