Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νέο ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική

Νέο ρεκόρ ζέστης στην Ανταρκτική

Το ιστορικό υψηλό που ανακοιώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας θεωρείται ενδεικτικό για το κλίμα του πλανήτη


Γενεύη 
Έπειτα από χρόνια επεξεργασίας των δεδομένων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) του OHE αναγνώρισε επίσημα νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την ήπειρο της Ανταρκτικής: στις 24 Μαρτίου 2015, όταν το καλοκαίρι τέλεινε στο νότιο ημισφαίριο, ο υδράργυρος έφτασε τους 17,5 βαθμούς Κελσίου.

Το ιστορικό υψηλό καταγράφηκε στον ερευνητικό σταθμό Esperanza της Αργεντινής στο βόρειο άκρο της Ανταρκτικής Χερσονήσου, απέναντι από το άκρο της Νοτίου Αμερικής.

«Η επιβεβαίωση των μέγιστων και ελάχιστων θερμοκρασιών μάς βοηθά να συναρμολογήσουμε μια εικόνα του καιρού και του κλίματος στην άκρη της Γης» σχολιάζει σε ανακοίνωση του WMO o Δρ Μάικλ Σπάροου.

Επιρροή σε όλο τον πλανήτη

Οι κλιματικές συνθήκες στην Ανταρκτική επηρεάζουν όλο τον πλανήτη μέσω μιας περίπλοκης αλληλεπίδρασης της ατμόσφαιρας και των ωκεανών. Η κατεψυγμένη ήπειρος κρατά κλειδωμένο στους πάγους της το 90% του γλυκού νερού του πλανήτη, και θα μπορούσε να ανεβάσει τη στάθμη των ωκεανών κατά 60 ολόκληρα μέτρα αν έλιωνε εντελώς.

Παρόλο που οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από το μηδέν στις ακτές της Ανταρκτικής, η ενδοχώρα παραμένει μόνιμα παγωμένη: η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στο Υψίπεδο της Ανταρκτικής, περίπου 2.500 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας, καταγράφηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1980 και ήταν -7,0 βαθμοί Κελσίου, ανακοίνωσε ο WMO.

Στην κεντρική Ανταρκτική έχει σημειωθεί εξάλλου και το παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας. Καταγράφηκε στον σοβιετικό σταθμό Βοστόκ στις 21 Ιουλίου 1983, στο μέσο του ανταρκτικού χειμώνα, και έφτανε το ακραίο νούμερο των -89,2 βαθμών.
http://www.tovima.gr/