Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η φυτοφαγική μεσογειακή διατροφή έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα με τα φάρμακα στη λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση

Η φυτοφαγική μεσογειακή διατροφή έχει εξίσου θετικά αποτελέσματα με τα φάρμακα στη λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση

Η φυτοφαγική μεσογειακού τύπου διατροφή παρέχει ανάλογα προστατευτικά οφέλη με τα ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα, τους αναστολείς αντλίας πρωτονίων, στην περίπτωση των ασθενών με λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Στη λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση το περιεχόμενο του στομαχιού παλινδρομεί και επιστρέφει δια μέσου του οισοφάγου στον λάρυγγα, στον φάρυγγα, στο στόμα και στη μύτη. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν την πάθηση, η οποία είναι διαφορετική από την πιο γνωστή γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Συχνά στη λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση δεν υπάρχουν τα συνήθη συμπτώματα της γαστρο-οισοφαγικής παλινδρόμησης, όπως το κάψιμο στο θώρακα, οι ξινίλες και οι καούρες μετά το φαγητό.

Τα συμπτώματα της λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης μπορεί να περιλαμβάνουν βράχνιασμα, κλείσιμο της φωνής, δυσκολία κατάποσης, επίμονο βήχα, κόμπο στο λαιμό, κατάποση βλεννών από το πίσω μέρος της μύτης κ.α. Επίσης μπορεί να συνυπάρχουν χρόνια φαρυγγίτιδα, χρόνια ρινίτιδα, ρινοκολπίτιδα, πόνος στο αυτί κ.α.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ωτορινορυγγολόγο Κρεγκ Ζαλβάν του ιατρικού κέντρου Northwell Health, του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Fenstein και του Ιατρικού Κολλεγίου της Νέας Υόρκης, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ωτορινολαρυγγολογίας "JAMA Otolaryngology".

Οι επιστήμονες σύγκριναν δύο ομάδες ασθενών, από τις οποίες η μία πήρε τα συνήθη φάρμακα και η άλλη έκανε φυτοφαγική μεσογειακή διατροφή. Διαπιστώθηκε ότι υπήρξε ανάλογη -αν όχι μεγαλύτερη- μείωση των συμπτωμάτων της λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης μεταξύ όσων έτρωγαν με μεσογειακό στιλ και παράλληλα έπιναν αλκαλικό νερό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ