Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Υγειονομική βόμβα το κινητό-Όσα δε μπορούμε να φανταστούμε ότι κρύβει



Ένα «μυστικό» το οποίο έχουν όλα μας τα κινητά και είναι βέβαιο πως αγνοείτε αποκαλύπτουν μέσω της νέας τους μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 51 κινητά τηλέφωνα. Όπως διαπίστωσαν, οι χρήστες «μεταδίδουν» στη συσκευή τους περί το 82% κοινών βακτηρίων που έχουν στα δάχτυλά τους.
Αυτό προσδίδει στο κινητό μία βακτηριακή «ταυτότητα», η οποία, όμως, αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια διαφορετικούς μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα μας. Επί της ουσίας, δηλαδή, τα τηλέφωνά μας φέρουν το βακτηριακό «αποτύπωμα» του ιδιοκτήτη τους. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, περίπου το 82% των κοινών βακτηρίων «κατοικούσαν» τόσο στα δάχτυλα των εθελοντών, όσο και στην οθόνη του κινητού τους.
Ανάμεσα σε αυτά ήταν και οικογένειες βακτηρίων που εντοπίζονται στο έντερο, το δέρμα και το στόμα όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και το κορυνοβακτήριο. Μάλιστα, οι γυναίκες φαίνεται πως έχουν πιο ισχυρή βακτηριακή «παρουσία» συγκριτικά με τους άνδρες.
«Παρά το μικρό δείγμα της μελέτης, ουσιαστικά καταφέραμε να αποδείξουμε ότι τα πιο κοντινά μας υπάρχοντα δανείζονται τη βακτηριακή μας ταυτότητα», αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης, δρ Τζέιμς Μέντοου. «Το σίγουρο είναι ότι μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα από ένα απλό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό μας – κουβαλούν το προσωπικό μας μικροβίωμα», καταλήγει.
http://www.aftodioikisi.gr/