Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ελπίδες καλύτερης διάγνωσης και θεραπείας .Καρκίνος Παγκρέατος: Τέσσερα γονίδια καθορίζουν την επιβίωση

Καρκίνος Παγκρέατος: Τέσσερα γονίδια καθορίζουν την επιβίωση

Τροποποιήσεις σε τέσσερα βασικά γονίδια ευθύνονται για την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του παγκρέατος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Oncology.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι επιθετικός και γενικά συνοδεύεται από κακό προσδόκιμο επιβίωσης. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική θεραπεία συνήθως επιβιώνουν περισσότερο, ενώ άλλοι έχουν ακόμα καλύτερες προοπτικές αν πριν την επέμβαση υποβληθούν σε χημειοθεραπεία.
Μέχρι σήμερα, η παρουσία και τα πρότυπα μεταξύ των γονιδίων και της προόδου της νόσου δεν ήταν ξεκάθαρα. Μια βασική εξέλιξη, λοιπόν, που προσφέρει η μελέτη του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ και του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του είναι ότι συμπεριέλαβε έναν σχετικά μεγάλο αριθμό ασθενών, 356 που είχαν παγκρεατικά αδενοκαρκινώματα που μπορούσαν να αφαιρεθούν χειρουργικά.
Το αδενοκαρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή παγκρεατικού όγκου.
Εννενήντα εκ των ασθενών είχαν υποβληθεί σε θεραπεία στο πανεπιστημιακό ινστιτούτο, και οι άλλοι στο Αντικαρκινικό Κέντρο Dana Farber του Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστόνης και στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο του Στανφορντ.

Σε όλες τις περιπτώσεις μετά την αφαίρεση των όγκων οι επιστήμονες εξήγαγαν DNA από τους καρκινικούς οστούς και τον γειτονικό υγιή ιστό και στην συνέχεια προχώρησαν σε προηγμένης γενιάς αλληλουχία του DNA στα ληφθέντα δείγματα.

Η ανάλυση επικεντρώθηκε στην δραστηριότητα των γονιδίων KRAS, CDKN2A, SMAD4, και TP53. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που είχαν τρία ή τέσσερα εκ των τροποποιημένων γονιδίων είχαν χειρότερη ελεύθερη νόσου επιβίωση (το διάστημα μεταξύ επέμβασης και επανεμφάνισης του καρκίνου) και συνολική επιβίωση (από την επέμβαση έως να επέλθει ο θάνατος), συγκριτικά με τους ασθενείς που είχαν ένα ή δύο τροποποιημένα γονίδια.

«Η έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε πως τα μοριακά χαρακτηριστικά παγκρεατικού καρκίνου επιδρούν στην πρόγνωση σε ατομικό επίπεδο και μας δίνει περισσότερα στοιχεία για να σχεδιάσουμε καλύτερες έρευνες», σχολιάζει ο Αραμ Χεζελ, επικεφαλής του Τμήματος Αιματολογία/Ογκολογίας στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Wilmot.
Και προσθέτει ότι, αν έχουμε εξατομικευμένες μοριακές πληροφορίες μπορούν να κατανοήσουμε καλύτερα πως η νόσος θα εξελιχθεί σε κάθε ξεχωριστό ασθενή.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr