Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Τα δείγματα καλλυντικών που μεταφέρουν έρπη, σαλμονέλα & στρεπτόκοκκο




«Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το 43% των eyeliners και της μάσκαρα περιέχουν μολυσματικές ουσίες» λέει η Dr. Amreen Bashir; Κάποιοι λένε ότι για να αγοράσεις κάτι, καλό είναι να το δοκιμάσεις πρώτα.
Αυτή τη συμβουλή φαίνεται ότι ακολουθούν και πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, πριν προβούν σε κάποια αγορά καλλυντικών. Ωστόσο η χρήση των δειγμάτων σε είδη καλλυντικών και μακιγιάζ δεν είναι και μία τόσο καλή ιδέα, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου διάδοσης έρπητα και σαλμονέλας. Η χρήση, για παράδειγμα, του ίδιου κραγιόν με άλλα άτομα, μπορεί να σημαίνει τη συλλογή μικροσκοπικών σταγονιδίων του σάλιου τους, το οποίο είναι ικανό να μεταφέρει τον ιό του έρπητα.
Εν τω μεταξύ, η μάσκαρα ή το eyeliner, είτε δοκιμάζονται μέσω δειγμάτων είτε μοιράζονται μέσω φίλων, μπορούν να οδηγήσουν σε μια άσχημη κατάσταση «ροζ ματιών».
Άλλοι κίνδυνοι που απορρέουν από την κοινή χρήση καλλυντικών είναι η σαλμονέλα και το e.coli, καθώς και διάφορα άλλα βακτήρια.
Η Dr. Amreen Bashir, μικροβιολόγος από το Πανεπιστήμιο Aston στο Μπέρμιγχαμ, αναφέρει:
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα σκεφτούν ποτέ να μοιραστούν μια οδοντόβουρτσα με έναν ξένο, αλλά ευχαρίστως θα δοκίμαζαν δείγματα καλλυντικών», ενώ προσθέτει:
«Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος να προσβληθούν από βακτηριακές λοιμώξεις και έρπητα, καθώς όλοι έχουμε διαφορετικούς οργανισμούς που ζουν πάνω μας και όταν ένα δείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 30 ή 40 διαφορετικούς ανθρώπους, το γεγονός αυτό εξαπλώνει τον κίνδυνο μόλυνσης».
Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ μήνυσε μια εταιρεία καλλυντικών, υποστηρίζοντας ότι «κόλλησε» τον ιό του απλού έρπητα από τα δείγματα.
Ο απλός έρπητας προκαλεί πληγές και πλήττει περισσότερα από τα δύο τρίτα του πληθυσμού.
Η Dr. Bashir, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και σε άρθρο της στην ιστοσελίδα The Conversation, υποστήριξε:
«Ο έρπης προκαλεί φουσκάλες στα χείλη και γύρω από το στόμα που μπορεί να διαρκέσουν έως και δέκα ημέρες» και συμπλήρωσε:
«Τα κραγιόν και τα πινέλα μακιγιάζ που αγγίζουν αυτά τα μέρη του προσώπου μπορούν να μεταδώσουν τη μόλυνση σε άλλους ανθρώπους».
Όσο για το μακιγιάζ των ματιών, η Dr. Bashir επισημαίνει:
«Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το 43% των eyeliners και της μάσκαρα περιέχουν μολυσματικές ουσίες. Γνωρίζω πολλούς φίλους που κατέληξαν με ένα ροζ μάτι, αφού είτε μοιράστηκαν μία μάσκαρα με κάποιον άλλο, είτε χρησιμοποίησαν μία παλιά ληγμένη μάσκαρα».
Τέλος, τα πινέλα για μακιγιάζ δε θα πρέπει να είναι κοινόχρηστα, επειδή συλλέγουν βακτηρίδια όπως το Staph aureus, το E.coli και το στρεπτόκοκκο.
Η καθηγήτρια από το Astor καταλήγει: «Εάν όλες αυτές οι ιστορίες φρίκης μας λένε ένα πράγμα, αυτό είναι να μείνουμε μακριά από τα μοιραζόμαστε προϊόντα μακιγιάζ τόσο με τους φίλους μας όσο και με τα καταστήματα καλλυντικών».
aftodioikisi.gr