Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )
Ομορφοκκλησιά (Άγιος Γεώργιος )

Κυλιόμενο κείμενο

Μη κερδοσκοπικό Blog Γαλατσιώτικοι Αντίλαλοι. Ειδήσεις από τον κόσμο την Ελλάδα, και την καθημερινότητα της πόλης, με ανιδειοτέλεια, αποφασιστικότητα, με απόλυτη ειλικρίνεια, δημοκρατικά και με όλους σας αρωγούς και συνεργάτες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για καλύτερες ημέρες στην πόλη μας.Παρακολουθείτε καθημερινά τους ΑΝΤΙΛΑΛΟΥΣ του Γαλατσίου.Σας παρέχουν πληρέστερη και αντικειμενική ενημέρωση.Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στην σελίδα ο ασυμβίβαστος.Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος,κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος. -Καζαντζάκης-

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Φυτικό συστατικό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου προστάτη

Φυτικό συστατικό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου προστάτη

Η διατροφική πρόσληψη ισοφλαβονών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης προχωρημένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.

Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε σημαντική στατιστική σχέση μεταξύ κατανάλωσης ισοφλαβόνων και μη προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη.
Οι ισοφλαβόνες είναι ένα είδος φυτοοιστρογόνου, δηλαδή συστατικών που περιέχονται στα φυτά και μοιάζουν με τα οιστρογόνα του ανθρώπινου οργανισμού. Πλούσια σε ισοφλαβόνες είναι όλα τα προϊόντα σόγιας, το κόκκινο τριφύλλι, το πράσινο τσάι, ο αρακάς, τα φιστίκια, τα ρεβίθια, τα φασόλια, οι φακές και ο λιναρόσπορος.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον Δρ Τζιαντζουν Ζχανγκ, αξιολόγησαν 2.598 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, σε εύρος 11,5 ετών, περιλαμβανομένων και 287 προχωρημένου σταδίου.
Τα στοιχεία προέρχονταν από τους 27.004 άνδρες που είχαν πάρει μέρος στη μελέτη Prostate, Lung, Colorectal and Ovarian Cancer Screening Trial, στο πλαίσιο της οποίας είχε γίνει και αξιολόγηση της διατροφής μέσω ειδικού ερωτηματολογίου.
«Η μελέτη προσφέρει νέα στοιχεία ότι η διατροφική πρόσληψη ισοβλαβόνων έχει διαφορετικές επιπτώσεις στον προηγμένου και μη σταδίου καρκίνο του προστάτη. Η παρατήρηση αυτή είναι σημαντική για την καλύτερη κατανόηση της αιτιολόγησης και πρόληψης του συγκεκριμένου καρκίνου, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες πληθυσμών με διατροφικές ποικιλομορφίες», εξηγεί ο Δρ Ζχανγκ.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr